Közélet

2016.04.20. 07:33

A bölcsődék szolidárisak a sztrájkolókkal

Ma egész napra bezárhatnak a bölcsődék a pedagógusok sztrájkja alatt. Utánajártunk, hogy mely intézmények élnek a mai demonstráció idején ezzel a lehetőséggel.

V. M.

Ma egész napra bezárhatnak a bölcsődék a sztrájk alatt, arra az időre nem kell biztosítaniuk az elégséges szolgáltatást a Kúria közelmúltban megszületett határozata értelmében – tájékoztattuk kedden olvasóinkat. Utánajártunk, hogy mely intézmények élnek a mai demonstráció idején ezzel a lehetőséggel.

– Természetesen egyetértünk a munkabeszüntetést kiváltó célokkal, de a programjainkat nem mondhatjuk le, ezért nem élünk a lehetőséggel – tájékoztatta lapunkat Farkasné Farkas Aranka, a hatvani Szabadság úti Bölcsőde vezetője. Megtudtuk a munkatársától, hogy az intézményhez tartozó Mohács úti Bölcsőde szintén nyitva lesz ma délután háromig.

– Nem leszünk nyitva, s már a szülők is tudnak róla. Ugyanis reggel 6-tól este 6 óráig sztrájkot hirdettünk, ugyanez vonatkozik a Jeruzsálem úti telephelyünkre is – tudatta lapunkkal Debrei Andrásné, a gyöngyösi Dobó úti Bölcsőde igazgatója.

A füzesabonyi Pöttömke Óvoda és Bölcsőde viszont nyitva lesz:
– A sztrájk napján nem zárjuk be intézményünket, azonban csütörtökön bölcsődei szakmai nap miatt nem leszünk nyitva – közölte Bodnár Kiss Karolina, a helyi gyermekintézmény vezetője.

A megyeszékhelyen működő Semmelweis Ignác Bölcsőde vezetője, Szucsikné Szarvas Éva megkeresésünkre elmondta, hogy ugyan az intézményük nyitva lesz ma is, de szolidaritást vállalnak a sztrájkolókkal.
Egerben az Arany János úton található Montessori Bölcsőde Béres Zoltánné, az intézmény vezetője tájékoztatása alapján ma nyitva lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!