Közélet

2016.04.20. 15:30

Tíz éve várnak a csatornázásra

A tervek szerint idén elkezdődhet a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítése Kerekharaszton – tájékoztatta lapunkat Szabó Ádám polgármester.

HEOL

Kerekharaszt első embere elmondta, hogy régóta várnak már a beruházás megvalósulására. A település 2006. október elseje óta önálló község, az azt megelőző időszakban közigazgatásilag Hatvanhoz tartozott. A faluban nem volt kiépített csatornarendszer, a térségi szennyvízprojektből pedig az elmúlt évtizedben kimaradtak.

– Immár tíz éve várunk arra, hogy Kerekharaszton végre kiépüljön a szennyvízcsatorna-hálózat. Elképzeléseink szerint ebben az évben elkezdődhetnek a kivitelezési munkálatok, a község ugyanis nemrég 640 millió forint célzott állami támogatást kapott csatornázásra. Ehhez az önkormányzatnak 80 milliós önerőt kell biztosítani, de ezt az összeget is az állam fizeti ki a támogatáson felül. A munkálatokat koordináló Nemzeti Fejlesztési Ügynökséggel együttműködve már elkezdtük a kivitelezési tervek előkészítését. Jelenleg folyamatban van a régi tervek felülvizsgálata és a közbeszerzési eljárás elindítása.

A kivitelező kiválasztása után kezdődhetnek meg a munkálatok – tudatta Szabó Ádám polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!