Sport

2016.04.30. 12:36

ZF-Eger: győzelem esetén a második hely már biztos

A rijekai döntetlen után itthon már legyőzné horvát riválisát a Bajnokok Ligájában a ZF-Eger férficsapata.

Fenyves Balázs

Győzelemért utazott Barcelonába, mégis döntetlennel tért haza az Eger, így továbbra sem dőlt el semmi a BL A-csoportjában. A katalóniai remi mindenesetre arra elég volt, hogy életben maradjanak a csoport első helyéről szőtt álmok, ehhez pedig nincs már hátra, mint megnyerni a maradék két találkozót.

– Nem változott a magunk elé támasztott elvárás, első helyen akarunk tovább menni – adta ki Dabrowski Norbert, a ZF vezetőedzője. – A spanyolországi döntetlennel elértük, hogy saját kezünkben maradt a sorsunk, ezért amennyiben ma legyőzzük a Primorjét, Athénban ki-ki mérkőzésen dől majd el minden. Nem lesz ugyanakkor könnyű feladatunk. Rijekában ugyebár döntetlent értünk el, és most néztem meg ellenfelünk Dubrovnik elleni két bajnoki döntőjének a felvételét is, ebből pedig kiderül, igenis masszív együttessel találkozunk. Az, hogy az Olympiakosz legutóbb 10–4-es győzelmet aratott Horvátországban annak köszönhető, hogy amíg a hazaiaknak szinte semmi, addig a görögöknek tényleg minden összejött, és mivel a kapusok között is nagy volt a különbség, kinyílt az olló. Ebből az összecsapásból éppen ezért sem szabad kiindulnunk, mert nem az Frano Vicanék valós arca.

Minden valószínűség szerint, a múlt szombati, Fradi elleni bajnokiból sem következtethetünk. No persze, amennyiben Bedő Krisztián és Zalánki Gergő újra ötször-ötször talál be, azt már most mindenki aláírná, de az akkor előforduló hibákat ki kell javítani.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Dabrowski Norbert ritka helyzetbe került: valamennyi játékosának adhat utasításokat Fotó: Nemes Róbert
[/caption]

– Nem lehettem elégedett a Népligetben, de azt már lezártuk, a hét második felétől pedig kizárólag a BL-fellépésre koncentrálunk – folytatta Dabrowski, utalva arra, hogy kedden, Nagyváradon három játékosa is Világliga-mérkőzésen ugrott medencébe. – Ha pontos akarok lenni, csütörtöktől teljes ismét a keretünk, azóta pedig folyamatosan az ellenfelet térképezzük fel. Ma este meglátjuk, ez hogyan sikerült, mindenesetre végre minden játékosom egészséges, ilyen pedig nem is tudom, mikor fordult elő utoljára.

Fél nyolctól

A férfi Bajnokok Ligája A-csoportja 9. fordulójának mérkőzése: ZF-Eger–VK Primorje Rijeka (horvát). Eger, Bitskey uszoda, szombat, 19.30. (Tv: Digisport2). V.: Korizna (lengyel), Vojvodin (orosz).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!