Közélet

2016.05.09. 13:19

Az életre nevelés kerül előtérbe

A kommunikációoktatás fontosságára hívták fel a figyelmet az Eszterházy Károly Főiskolán (EKF) megrendezett IX. Tudatosság a kommunikációban című országos szakmai tanácskozáson szombaton.

V. M.

– Ne higgyenek annak, hogy a hype technika képes rombolni a kapcsolatokat. A munkaerőpiaci érvényesülésben is segít a kommunikáció – e szavakkal nyitotta meg a konferenciát dr. Ollé János rektorhelyettes.

– A kommunikáció nemcsak eszköztár, hanem minőségteremtés is, alakítja a kultúrát – mondta el dr. Varga Gyula főiskolai tanár, A Kommunikációs Nevelésért Egyesület elnöke. A nemrég professzorrá vált Dr. Aczél Petra, az EKF egykori tanára, a Budapesti Corvinus Egyetem docense rámutatott: a kompetenciaalapú oktatás célja, hogy komfortérzetünk legyen, s ehhez kommunikációtanárra van szükség.

– A gyerekek sokat változtak, a kérdés az, hogy a tanárok mennyit tudtak formálódni az alakuló világhoz képest. Tanítsunk valamit, ami a gyerek számára az életre nevelést hozza előtérbe – fogalmazott Márkus Róbert, az EKF Gyakorlóiskolájának gyakorlatvezető tanára az innovatív módszert, a csoportos feladatokat részesítve előnyben a frontális munkával szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!