Közélet

2016.05.10. 10:08

Gyöngyösi siker

A Mikola Sándor Országos Tehetségkutató Fizikaversenyt idén már a 25. alkalommal rendezték meg május 1. és 3. között.

M. A.

A verseny kilencedig évfolyamú döntőjét kedden tartották meg a Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnáziumban. A döntőbe jutott legjobb ötven diák között szerepelt négy egri, illetve egy gyöngyösi fiatal is.
- A berzések közül ebben a tanévben iskolánk tanulója Veres Tamás hibátlan dolgozattal jutott a döntőbe – nyilatkozta dr. Kiss Miklós Ericsson díjas fizikatanár, a döntő szervezője. - A párhuzamosan zajló pécsi, tizedik évfolyamú döntőben is volt diákunk, Kupás Vendel Péter,
aki szintén magas pontszámmal jutott a döntőbe.

A három fordulós országos verseny döntőjében Veres Tamás, a Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium kilencedig osztályos diákja végzett az első helyen. Az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnáziumból hatodig helyen végzett Csépányi István, hetedik helyen pedig Orosz Dávod. A legjobb ötven között szerepelt még továbbá Magyar Róbert Attila az Egri Dobó István Gimnáziumból és Zentai Márton az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnáziumból.

A zsűri tagja ismét a legendás fizikatanár Holics László illetve Pántyáné Kuzder Mária az Eötvös Loránd Fizikai Társulat alelnöke volt.
A verseny tudományos előadása a Kossuth Rádióból jól ismert Horváth Dezső fizikus volt. Minden résztvevő diák megkapja Horváth Dezső Higgs bozon című könyvét a szerző által dedikálva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!