2016.05.10. 12:26
Védjegyet kapott az udvarház
Különdíj a házi túrógombóccal, medvehagymás puliszkával kínált harcsapaprikásért.
– A kisvendéglőnk hároméves működése során mindig is nagy figyelmet fordított arra, hogy vendégei megismerjék a „Tanyánktól az asztalig” mottó lényegét. A lehetőségek szerint saját családi gazdaságban megtermelt termékek, alapanyagok kerülnek a hozzánk betérők asztalára – osztotta meg a portálunkal Józsa Gábor konyhafőnök.
– Így az is alapvetés nálunk, hogy hagyományosan magyaros és a kor szellemének megfelelő kínálattal csábítsuk a kulináris élvezeteket kedvelő helybelieket és a turistákat.
Józsa Gábor kifejtette azt is, hogy éttermük filozófiájával egybecsengett a Vállalkozók Klubja Egyesület kezdeményezése: május 3-ra meghirdették a Gieler György emlékverseny keretében a Tradicionális Magyar Konyha védjegy elnyerésének feltételeit. Tizennyolc étterem, vendéglő, csárda szakácsai sürgölődtek az ódon hangulatú budapesti Thököly étterem konyháján. Heves megyét a poroszlói különítmény képviselte, Bánréviné Vágó Eleonóra gazdaasszony és Józsa Gábor kreatív ételfelelős.
– Nem titkolt szándékunk a védjegy begyűjtése volt, hogy ezzel is felhívjuk a figyelmet a gasztronómiában a hagyományok őrzésére, a méltán híres magyar ízvilág megtartásának fontosságára – árulta el a séf.
A csapat missziója eredménnyel zárult, hiszen egy első hely és egy különdíj is járt a szorgalmukért. Különdíjat ért a poroszlói harcsapaprikás egy kicsit másképp, házi túrógombóccal, medvehagymás puliszkával. Az első díjat a tárkonyos mangalica ragulevesükkel hódította magához az Aranyosi dombi udvarház csapata. Mindezeken túl a vendéglő mégis a védjegyre a legbüszkébb.
A verseny célja a tradicionális magyar konyha értékeinek, ízvilágának megőrzésén túl a mai kor divatjának megfelelő tálalási lehetőségek bemutatása volt, valamint az, hogy visszaállítsák a magyaros konyhát üzemeltető éttermek imázsát, hogy büszkék lehessünk újra a magyaros konyhára. Nem utolsó sorban pedig új brand a „Tradicionális Magyar Konyha” (Traditional Hungarian Cuisine) márkanév bevezetése a köztudatba. A döntő díjazottjai jogosultak az új márkanév használatára.