Kultúra

2016.05.11. 17:37

Közelebb Jézus történetéhez

Jézus élete tárul elénk a festményeken, adtuk hírül alig egy hónapja. A festőművészek: Tábori Csaba, Aknay János és ef Zámbó István alkotásai mellett a szervező, az Egri Kulturális és Művészeti Központ az ifjú tehetségeknek is lehetőséget adott arra, hogy bemutatkozhassanak műveikkel a Galériában.

J. H.

Fotó: Daniel Beran

 A kiállítás zárásán, kedd délután a zenés-irodalmi előadások után Hegyes Horváth Géza, a Hetednapi Adventista Egyház lelkésze is köszöntötte a megjelenteket. Beszédében egy idézet alapján arra a kérdésre kereste a választ, kicsoda Jézus? A válaszok között szerepelt, hogy Jézus a művészek ihletője, hogy tiszteletére születnek fenséges templomok, versek, írások és a legszebb dalok, személye pedig nagy hatással volt történelmünkre.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Buró Sofia nyert rajzával az általános iskolai korosztályban fotó: Berán Dániel
[/caption]

Bodolai Zoltán lelkész kihirdette a H. Szilasi Ágota, Kátai Mihály és Nagy T. Katalin, a szakmai zsűri által ítélt díjakat. A pályázat összes nevezője egy Bibliát és emléklapot kapott. A 18-35 éves korosztályban Fejes Soma Bogát nyerte el a legjobbnak járó díjat, általános iskolai kategóriában pedig Buró Sofia Jézust ábrázoló rajza bizonyult a legjobbnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!