Közélet

2016.05.20. 15:48

Macskaárvaház a fociöltözőből

Kiss Norbi és Bunyós Pityu is besegít az átalakításba

HEOL

Igazi fesztiválhangulat és számos meglepetés várja azokat, akik június 18-án, szombaton elmennek Kápolna községbe, hogy önkéntes munkájukkal segítsék a Macskaárvaház Alapítvány új menhelyének, vadvédelmi központjának és állatterápiás helyiségének létrejöttét.

A különleges önkéntes napra az alapítvány és a falu vezetői mindenkit invitálnak, aki munkájával, szaktudásával vagy adományával hozzájárulna ahhoz, hogy a romos állapotban lévő egykori fociöltöző még idén elnyerhesse új funkcióját. Az önkéntes napon természetesen részt vesznek az alapítvány kuratóriumi tagjai, köztük Kiss Norbert kétszeres Európa-bajnok, sokszoros magyar bajnok autóversenyző, akivel a nap folyamán autózhatnak is egyet az érdeklődők. Szintén jelen lesz a magyar boksz legenda, a sokszoros magyar bajnok nehézsúlyú ökölvívó Szikora István, művésznevén Bunyós Pityu, aki megalakulása óta folyamatosan segíti az állatvédő civilszervezetet. Az állatmenhellyé alakuló foci öltöző melletti füves területen az Eger SE az egykori legendás labdarúgója, Kiss Tibor tart majd edzést gyerekeknek.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Az egykori fociöltözőt alakítják át Fotó: beküldött
[/caption]

A további résztvevőkről és támogatókról az alapítvány közösségi oldalán lehet tájékozódni.

Az önkéntes munkával töltött napot a Zságbamacska együttes ingyenes koncertje zárja, a már harmadik lemezére készülő magyar zenekar tagjai azonban nem csak koncertezni mennek, hanem a nap folyamán a menhely építéséből is kiveszik részüket.

A Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumának döntése és a kápolnai önkormányzattal kötött megállapodás értelmében a civilszervezet az épület üzemeltetése során igyekszik lehetőség szerint kizárólag kápolnai munkaerőt és szolgáltatásokat igénybe venni, hiszen a különleges szépségű és kulturális tradíciókkal rendelkező falu szeretettel, segítőkészen fogadta az állatvédőket, akik szeretnék, ha a Macskaárvaház idetelepülése és a macskaterápia meghonosítása révén egy különleges, szimpatikus és vonzó attrakcióval gazdagodna a település.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!