Közélet

2016.05.20. 19:40

Várják a leendő vendéglátósokat

Az előző évek tapasztalatai azt mutatják, a külföldön is szakmai ismereteket szerzett keris diákok közül az érettségi után sokan vállaltak munkát külföldön.

B. K.

Az Egri Szakképzési Centrum Kereskedelmi, Mezőgazdasági és Vendéglátóipari Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma több mint tíz éve szervez tanulóinak a külföldi szakmai gyakorlatot a Tempus Közalapítvány támogatásával. Az előző évek tapasztalatai azt mutatják, a külföldön is szakmai ismereteket szerzett keris diákok közül az érettségi után sokan vállaltak munkát külföldön, s kivétel nélkül megállják a helyüket.

A következő két évben az Erasmus+ program keretében 74 tanuló szakács, pincér, pék, cukrász, kereskedő, erdész szakmában teljesítheti gyakorlatát 5-13 héten át Németországban vagy Finnországban. A sikeres pályázatot, a korábbi évekhez hasonlóan, Kalina Istvánné, Novothny Edit és Kállay-Pataki Piroska készítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!