Közélet

2016.05.28. 13:01

Nyakunkon a vakáció, táborok nyitnak

A nyári szünet hasznos eltöltéséhez segítséget nyújtanak a helyhatóságok.

S. S.

Fotó: Daniel Beran

Felsőtárkányban az önkormányzat intézményei révén gondoskodnak a nyári szünetüket töltő iskolások szervezett időtöltéséről, illetve kedvezményes, valamint ingyenes étkeztetéséről – tudtuk meg dr. Juhász Attila Simon polgármestertől. A nyári táboroztatással segítik azoknak a gyerekeknek az elhelyezését, akiknek a szülei ezt igénylik. Ezek a táborok általában egyhetesek és minimális költséggel, önköltségi áron vehetők igénybe.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Nyári időtöltés. Képünk illusztráció. Fotó: Berán Dániel
[/caption]

– A nyaranta szervezett, legkülönfélébb tematikájú programok működtetésébe közszolgálati munkában középiskolás és főiskolai diákok segítenek be. Nyári táboraink június 27-től lesznek a Hegyikristály Ökoparkban. Mint említettem, minimális költséggel működnek, ám az extra programokért, például a lovaglásért, fizetni kell. A táborokon túl nagyon sok egyéb, szervezett szünidei elfoglaltságot kínál az önkormányzat fenntartásában működő közművelődési intézményünk – mondta a polgármester, aki tájékoztatta a Hírlapot arról is, hogy a gyermekek nyári étkeztetését saját konyhájukon, „elviteles” formában oldják meg.

Ostoroson az iskola is szervez nyári tábort. Erről Böjt László polgármester tájékoztatott. Rögtön a nyári vakáció elején, június 20-án indul egy egyhetes turnus 27 gyermek számára. A táborban az önkormányzat biztosítja az étkezést, két tanár felügyeli a tábori tevékenységet, a programok szervezésébe az egri Kossuth Zsuzsa középiskola diákjai segítenek be kötelező közszolgálati munkájuk óraszámát gyarapítva.

Egri programokat szerveznek egyébként a táborozóknak: játszóházba mennek, a Város a város alatt kiállítást nézik meg, az Érsekkertben töltenek el időt. Rossz idő esetén pedig manuális elfoglaltságokat biztosítanak a nebulóknak. Az iskolai szervezésű táborozáson túl az Alapszolgáltatási Központ is hirdet kéthetes tábort a nyárra Csillag születik címmel az iskolás korúak számára – tudtuk meg.

Megyénk egyik legfiatalabb városában, Verpeléten is igyekeznek gondoskodni a gyermekek nyári időtöltéséről. Farkas Sándor polgármester tájékoztatása szerint az idén például úszótanfolyamot hirdetnek. A június 20-án induló, kéthetes elfoglaltság idején Egerbe járnak be busszal a gyerekekkel. A nyári ingyenes étkeztetést – amire törvény is kötelezi az önkormányzatot – megoldják. Eddig 135 körüli étkező volt, az idén 150 személyre számítanak.

S. S. Nyári időtöltés. Képünk illusztráció. Fotó: Berán Dániel -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!