Sport

2016.07.06. 17:44

GYKK: újabb négy érkező

Sándor Ákos pótolja a Ceglédre távozó Kis Róbertet.

Sike Károly

Újabb négy játékos szerződtetésével véglegessé vált a B. Braun Gyöngyös NB I-es férfi kézilabda-csapatának 2016/17-es kerete. A minap Urbán Egon, Jóga Norbert, Mikita Matej és Milan Rasics csatlakozott az élvonalban legutóbb tizedikként záró mátraaljai egylethez.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Sándor Ákos új szerepben Fotó: Tóth Balázs
[/caption]

Urbán, korábban a serdülő és a junior válogatottnál is számításba vett 20 esztendős jobbszélső szegedi nevelés, aki már a Tisza-partiak NB I-es csapatában is bemutatkozott. Szintén 20 éves a beálló Jóga Norbert, ő az Orosházi FKSE gárdájától teszi át a székhelyét Gyöngyösre. Utóbbi Hegedüs Márkkal és a szerb Milan Rasiccsal szerepel majd azonos poszton.

Ők tizenkilencen

A 2016/17-es keret. Kapusok: Hudák Henrik, Tibor Ivanisevics (szerb – RK Borac, bosnyák), Holló Márk. Jobbszélsők: Országh Ádám (Ceglédi KKSE), Urbán Egon (Mol-Pick Szeged). Jobbátlövők: Tomas Reznicek (cseh – HC Conversano, olasz), Malandrin De Oliveira Rodolfo (brazil). Irányítók: Juhász Károly, Mester Savo, Lubomír Duris (szlovák – HC Sporta Hlohovec, szlovák), Keresztes Péter (Kadetten Schaffhausen, svájci). Beállók: Hegedüs Márk (Mol-Pick Szeged, kölcsönbe), Jóga Norbert (Orosházi FKSE), Milan Rasics (szerb – RK Partizan, szerb). Balátlövők: Lele Ákos (Grundfos Tatabánya), Sipeki Levente (Ceglédi KKSE), Mikita Matej (szlovák – PLER-Budapest). Balszélsők: Kovacsics Péter, Németh Tamás (TV Willstätt, német).

Apropó, Rasics! A kitűnő fizikai adottságokkal megáldott kézilabdázó hazáján kívül Spanyolországban és Katarban is megfordult mielőtt engedett a mátraaljaiak hívó szavának. A szlovák Mikita Matejt a PLER-Budapest együtteséből ismerhetik a szurkolók. A 22 éves kézilabdázó balátlövő poszton várhat bevetésre.

Sándor Ákos ugyanakkor játékospályafutását megszakítva a jövőben technikai vezetőként tevékenykedik, a klubvezetés vele kívánja pótolni a Ceglédi KKSE együtteséhez távozó Kis Róbertet. Nem marad a gyöngyösi klub kötelékében Bali Richárd és a szerb védekező specialista, Miralem Becsirovics sem. Előbbi a hírek szerint visszatér Balmazújvárosba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!