Kultúra

2016.07.16. 11:51

Opera a tó mentén

Tizenegy megálló, 67 kilométer – ez vár a Tour d'Opera résztvevőire szombaton.

SZ. E.

Már 3. alkalommal tekerik körbe a Tisza-tavat a kultúrát, a mozgást és a természetet kedvelő bringások Tiszafüredről indulva, ahol az andornaktályai Kurul Dobosok indították őket útnak.

Az érintett Heves megyei települések: Poroszló, Sarud, Tiszanána (Dinnyéshát), Kisköre. A szervezők a természeti környezetben zenei betétekkel – pihenőkkel – megszakítva szeretnének a már/leendő operarajongóknak minőségi szórakozást nyújtani. A kerékpárosokat minden megállónál más-más művész várja, aki elrepíti a résztvevőket az opera, a táncművészet, a kamarazene világába. Az ötletgazda Debreczeni Ildikó jelmeztervező.

Tavaly a több mint 250 résztvevőt a 11 minikoncerten 87 művész szórakoztatta. Minden vendéglátó település bemutatta saját kulturális és gasztronómiai értékeit is. Idén fellép a Tiszafüredi Ifjúsági Fúvószenekar és a Virtuózok tehetségkutató több felfedezettje is.

SZ. E. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!