Sport

2016.08.18. 18:15

Megyei I. o.: kezdődik a tizenötök csatája

Hiába a TAO adta lehetőségek, hiába a futballnak kedvező környezet, olyan labdarúgókat nehéz igazolni, akik az I. osztály szintjén képesek pluszokat hozzátenni a csapatjátékhoz. Videó

Bódi Csaba


Csuhay József (Eger SE), Bocsi Zoltán (Felsőtárkány), Sági Attila (Heréd), Hordós Dániel (Gyöngyöshalász), Vass István (Besenyőtelek) és Török János (Nagyréde) révén hat megyei I-es csapatnál történt edzőváltás a nyáron. A személycserék sok együttesnél a játékoskereteket is érzékenyen érintették, de hogy valóban erősítést jelentenek-e az újonnan érkezők, az csak a ma este kezdődő szezon során nyer bizonyítást.

Az ugyanakkor már most jól látható, hogy hiába a TAO adta lehetőségek, hiába a futballnak kedvező környezet, olyan labdarúgókat nehéz igazolni, akik az I. osztály szintjén képesek pluszokat hozzátenni a csapatjátékhoz. Mínuszból pedig van éppen elég. Itt van mindjárt a mezőny létszáma, ami 15 gárdát foglal magában. A Detk a II. osztályban, a Domoszló a harmadik vonalban folytatja, a megye kettő bajnokaként a Visonta nem lépett fentebb, mint a hogy az ezüstérmes Egerszólát sem. Az NB III-ból kiesett Felsőtárkány visszatért, a bajnoki címet szerzett Gyöngyösi AK maradt, így a dobogós helyekért vélhetően nagy lesz a tolongás, ugyanis a mátraaljaiak újult erővel ismét célba veszik az első helyet, mint ahogy az Egri Sportcentrum után immár Eger SE néven szereplő megyeszékhelyiek szándéka is ez.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Gresó Mátyás (balra) az DVTK-ból érkezve erősíti az egrieket Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

Utóbbi együttes pénteken a Gyöngyöstarján elleni kezdi pontvadászatot, és Szentmarjay-stadion felújítása miatt játssza mérkőzéseit a Felsővárosban. A találkozóra a belépés ingyenes, de nemcsak a nézők, hanem a klub 2007/08-as korosztályú  fiataljai is örülhetnek egy gesztusnak, nevezetesen, hogy ők kísérik majd be a felnőtteket a pályára. Makláron is a péntek jelenti a rajtot, ahol az újjáalakuló Felsőtárkánnyal egy, a nyáron  állományában alig változott hazai gárda veszi fel a küzdelmet. A tovább öt meccs vasárnap lesz úgy, hogy a Heves szabadnappal kezd.

Gresó Mátyás (Eger SE) elmondja, hogy miért nem játszik az idénynyitón Video: Bódi Csaba.


 
 Az 1. forduló programja

PÉNTEK, 17.30 Vezeti

Eger SE–Gyöngyöstarján Lucián
Maklár–Felsőtárkány Viktor

VASÁRNAP, 17.00

Heréd–Egerszalók Debreczeni
Gyöngyösi AK–Marshall-ASE Tóth Z.
Füzesabony–Gyöngyöshalász dr. Lendvai
Borsodnádasd–Pétervására Várallyay
Besenyőtelek–Nagyréde Kónya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!