Közélet

2016.09.13. 13:01

Ugyanúgy ünnepeltek, mint ötven esztendeje

A HEOL tudomására jutott, hogy a jóban-rosszban kitartó, egymásnak ötven éve örök hűséget fogadó férj és feleség hasonló körülmények között mondta ki az igent most is.

V. M.

Aranylakodalmat tartott egy helyi idős házaspár, miután ötven közösen eltöltött esztendő után megerősítette esküjét – ezzel az örömteli hírrel kereste meg lapunkat Molnár Katica (leánykori nevén: Cseh Katica), az aranylakodalmát ünneplő Pap Katalin és Cseh Ottó egyik lánya.

A HEOL tudomására jutott az is: a jóban-rosszban kitartó, egymásnak ötven éve örök hűséget fogadó férj és feleség hasonló körülmények között mondta ki az igent most is, mint az első alkalommal, annak idején, még 1966-ban. Akkor és most is szeptember 10-én házasodtak össze, e hó 10-e ráadásul az ötven évvel ezelőtti esküvő és a napokban létrejött megerősítés alkalmával is szerencsés módon szombatra esett. A gyöngyöshalászi házaspár összesen nyolcvan családtag és barát részvételével egy gyöngyöshalászi sátras lagziban ünnepelte eddig eltöltött boldog közös éveit ötven esztendeje és ezúttal is.

Lányuk megosztotta a HEOL-al azt is: szülei mindketten tősgyökeres gyöngyöshalásziak. Továbbá hozzátette, nagy népszerűségnek örvendenek a faluban. Vállalkozóként  tyúkokat tartanak, s a tojást értékesítik. Ötven évnyi közös élet alatt két lánygyermekük és öt unokájuk is született.

A ma is szorgos életet élő Katalin és Ottó nem újraházasodtak, hanem megerősítették esküjüket – mert álláspontjuk egymás iránt nem változott –, s újra felhúzták egymás ujjára a gyűrűt. Gyermekeik, unokáik és két keresztlányuk jó egészséget és hosszú boldog éveket kívánva osztozkodnak a pár örömében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!