Sport

2016.10.11. 21:30

Czikó eddig felülmúlta a várakozásokat

Az egerszalóki testépítő nyolc kiló izmot „pakolt” magára.

S. K.

Másfél évvel a World Amateur Body Building Association (WABBA) égisze alatt Olaszországban megszerzett világbajnoki cím után állt ismét színpadra Czikó Gergő.

Az egerszalóki testépítő az azóta eltelt időszakban nyolc kiló izmot „pakolt” magára.
– Az őszi szezon első megméretését a bukaresti Tiger Classic nyílt verseny jelentette – tájékoztatta a heol.hu-t Czikó. – Számtalan nemzet képviselői léptek színpadra, a teljesség igénye nélkül német, brit, ír és szlovák testépítőkkel is találkoztam. A plusz 100 kilósoknál tizenöt fős mezőnyben értékeltek, ahol a második helyet sikerült megszereznem.
A 28 éves versenyzőre a következő fellépés a budakalászi Bodysport-kupán várt, amely kvalifikációként szolgált a november 26-i londoni WABBA Mr. Universum viadalra.

– A 179 centi alattiak mezőnyében első helyen végeztem, ezen kívül az abszolút összevetésben is a legjobbnak bizonyultam – folytatta budakalászi sikereivel Czikó. – A londoni fellépést, illetve a soron követező, október 22-én esedékes tenerifei versenyt megelőzően Nagyváradon szerezhettem újabb tapasztalatot. A Hercules Trófea elnevezésű nyílt eseményen a plusz 95 kilósoknál győztem, amivel az abszolút díjat is sikerült bezsebelnem. Boldog vagyok, ugyanis eddig sikerült felülmúlni az előzetes várakozásokat. Remélem, hogy az őszi szezonból hátralévő két viadalon is szép sikerekben lesz részem.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Czikó Gergő. A forma remek Beküldött fotó
[/caption]


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!