Közélet

2016.10.13. 10:40

Kiállítás is nyílik a Vadásznapon

Vadásznap lesz október 16-án a Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeumban.

I. A.

A kastély kapui ezen a napon vadászkürtök szavára nyílnak meg a látogatók előtt. Az egész napos rendezvény programja ünnepélyes megnyitóval, köszöntővel 10 órakor kezdődik. A vadászkutyák, solymászok, agarak, íjászok bemutatói mellett különleges élményt nyújt a szarvashívás bőgőkürttel és a Vadászkamara Kürtegyüttes koncertje is.

A látogatók vasárnap kipróbálhatják az íjászatot, részt vehetnek elöltöltős fegyverek bemutatóján, valamint szakemberektől vadászattal kapcsolatos előadásokat hallgathatnak meg. A Vadásznapon a legkisebbek sem fognak unatkozni: a gyerekeket ugyanis zenés bábelőadás, interaktív játék, népdaléneklés és népi mesemondás, kézműves foglalkozás, múzeumpedagógiai foglalkozás, népi játszótér és vadászgörény simogató várja. A program szervezői vadból készült ételkülönlegességekkel kedveskednek a gasztronómia szerelmeseinek.

A vadásznapon nyílik meg Dr. Kun Edit festőművész Vadászat ecsettel című kiállítása. A művésznő festményein megjelenő vadászélmények erdők, mezők vadvilágának sokszínűségéről mesélnek. Az időszaki tárlat november 10-ig tekinthető meg a múzeumban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!