Közélet

2016.10.18. 16:00

Látható gondolatok a vásznon

Kántorné Bódi Ilona művésztanárnak, a Szilágyi Erzsébet Gimnázium egykori rajztanárának nyílt kiállítása a minap Egerben a Kátai Galériában.

V. M.

Látható gondolatok elnevezéssel Kántorné Bódi Ilona művésztanárnak, a Szilágyi Erzsébet Gimnázium egykori rajztanárának nyílt kiállítása a minap a megyeszékhelyi Bornemissza Gergely Szakközép- és Szakiskolában található Kátai Galériában. A 74 éves, ma is aktív alkotó, nyugdíjasként még felkészítő tanárként tevékenykedő művész tárlatát az Alkotótársak kiállítássorozat keretében nyitották meg. A sorozat első részeként nyílt meg a festőművész kiállítása.

A rendezvényen Teleki Klári művészetpártoló mondott köszöntőt, valamint a tárlatmegnyitón kiderült egyebek között az is: Tóthné Antal Violetta, a szakközépiskola tanárnője és Uzelman Tamás igazgató pártolói a művészeti tevékenységeknek,  az intézményben. A tanárnő gyakran szervez például képzőművészeti kiállításokat a szakiskolában.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] A művész 74 éves kora ellenére is aktívan alkot Fotó: Teleki Klári
[/caption]

A tárlaton ezenfelül a szakközépiskola művészetek iránt elkötelezett diákjai produkcióval is készültek: a színjátszócsoport tagjai adták elő műsorukat az eseményen. Teleki Klári lapunkkal megosztotta továbbá azt is: pozitív szellemiség, kimagasló művészeti tevékenység jellemzi az intézményt.

A tárlat november 10-ig tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!