Közélet

2016.10.18. 17:50

Több százan rózsaszín lufikkal

A Magyar Rákellenes Liga működésének tizedik évében rendezte meg a mellrák elleni küzdelem jegyében programját.

J. H.

Rózsaszín Szalagos Sétára indultak Egerben is kedd délután, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára, a betegség korai felismerésére. A Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezete kora délutánra előadásokat is szervezett.

– A Magyar Rákellenes Liga működésének tizedik évében rendezte meg a mellrák elleni küzdelem jegyében programját. Onkológus főorvosoktól hallottunk értékes előadásokat, melyek a mellrák megelőzésére, a korai felismerésre, az önvizsgálatra és a szűrővizsgálaton való megjelenésre kéri és buzdítja a lányokat, asszonyokat – nyilatkozta Bak Imre, a Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezetének vezetője. Elmondta, jelenleg országunkban a behívott személyek alig 38-40 százaléka jelenik meg az ingyenes szűrővizsgálatokon, míg ez a szám máshol Európában a 80-85 százalékot is eléri. A sétához idén közel 350-en csatlakoztak.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Rózsaszín szalagos séta a mellrák ellen Fotó: Berán Dániel
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!