Sport

2016.10.26. 11:35

Eger–Kövesd: a vendégeket fűti a visszavágás vágya

Edzői szemmel, avagy a Tóth Edmond és Molnár Ferenc a szomszédvári csatáról.

Sike Károly

A férfi Magyar Kupa 3. fordulójának mérkőzése:
Eger SBS Eszterházy–Mezőkövesdi KC
Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok, szerda, 17.00. V.: Horváth P., Marton B.

EGER. KAPUSOK: Richard Štochl (szlovák), Repóth Dániel, Mátrai Péter. JOBBSZÉLSŐK: Vancsics János, Lezák Áron. JOBBÁTLÖVŐK: Padla József, Igor Radojevics (montenegrói). IRÁNYÍTÓK: Fernando Skrebsy Dutra (brazil), Szűcs Balázs. BEÁLLÓK: Andrej Petro (szlovák), Kocsis Csaba. BALÁTLÖVŐK: Szabó Péter, Dobó Zsolt. BALSZÉLSŐK: Radoslav Antl (szlovák), Menyhárt Máté. VÉDEKEZŐK: Bajorhegyi Ádám, Kiss Gergő. SÉRÜLT: Takács Bence.

MEZŐKÖVESD. KAPUSOK: Kovács János, Holló Balázs. JOBBSZÉLSŐK: Vaskó Péter, Nagy Norbert. JOBBÁTLÖVŐK: Alekszej Grigorjev (orosz), Pordán Gábor. IRÁNYÍTÓK: Tomislav Radnic (horvát), Gulás Máté. BEÁLLÓK: Artcjom Szelviaszjuk (fehérorosz), Darko Trivkovics (szerb), Grünfelder Péter. BALÁTLÖVŐK: Marko Vukic (horvát), Lókodi Gergő, Kovács Bence. BALSZÉLSŐK: Szepesi István, Kiss Roland.

A további párosítás. Lapzárta után: Százhalombatta–Csurgó, FTC–Budakalász, Alba-MÁV-Előre–Komló, Tatabánya–Orosháza, Törökszentmiklósi KE–Cegléd. Szerda, 18.30: Vác–Gyöngyös, Vecsés–Balatonfüred.

A nehéz sorozat előtt minden sikerélmény jól jön

– Bármilyen mérkőzésről is legyen szó, saját közönségünk előtt nem engedhetjük meg magunknak, hogy kicsit is félvállról vegyük az ellenfelet – szögezte le Tóth Edmond, az egriek vezetőedzője. – Győzni akarunk, ami az imént említetteken túl azért is fontos, mert nagyon nehéz bajnoki sorozat előtt állunk, s ebben az időszakban minden sikerélmény jelentősen felértékelődik. Nagyon örültem a Balatonfüred elleni győzelemnek, már csak azért is, mert azt látom, hogy a játékosok hétről-hétre egyre keményebben dolgoznak, s érezhetik, hogy a befektetett munka megtérül. Ezek hitet kell hogy adjanak az előttünk álló mérkőzésekre.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Tóth Edmond Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

- A fürediekkel szemben vívott összecsapáson sajnos Kocsis Csaba térde egy szerencsétlen mozdulat következtében megbicsaklott, a beállóra a napokban vizsgálatok várnak, így ő biztosan kihagyja a matyók elleni találkozót. Az idősebb játékosok még hétfőre is pihenőt kaptak, de tegnap óta már az MKC elleni siker receptjét tanuljuk. Jól ismerjük a borsodiakat, tisztában vagyunk azzal, hogy mire számíthatunk. Számomra kérdést vet fel, hogy az eddig csalódást keltő bajnoki szereplésük ismeretében riválisunk mekkora jelentőséget tulajdonít a Magyar Kupának.

Molnár emlékében még él a szeptemberi meccs

– Szomszédvárak csatája, amely bármilyen sorozatról is legyen szó, mindig komoly presztízzsel bír – osztotta meg a heol.hu-val Molnár Ferenc, a mezőkövesdiek edzője. – Ezúttal is ugyan olyan elszántsággal készültünk, mint az összes többi tétmérkőzésre. Nem tagadom, még mindig élénken él az emlékezetemben az a szeptemberi bajnoki mérkőzés, amelyen hazai környezetben egy góllal alulmaradtunk az egriekkel szemben. Fűt bennünket a visszavágási vágy, mindent elkövetünk azért, hogy revánsot vegyünk a hevesi megyeszékhelyen. A legutóbbi, Tatabánya és Veszprém elleni találkozón mutatott teljesítményünk a vereség ellenére bizakodásra adhat okot. Érezhetően fejlődik a csapat, de ugyanez elmondható az Egerről is. Az elmúlt bő egy hónapban mindkét csapat rengeteg tapasztalattal lehetett gazdagabb, összeszedettebbek, érettebbek lettünk.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Molnár Ferenc Fotó: Tóth Balázs
[/caption]

- Minden sikerélmény fontos, s abban bízom, hogy ez már az eredményességükön is megmutatkozik majd. Kár lenne tagadni, rendkívül fontos időszak előtt állunk. Az MK-meccsen kívül december 17-ig hat bajnoki mérkőzés vár ránk, amelyekből a lehető legtöbbet szeretnénk megnyerni, hogy kedvezőbb pozícióból várhassuk a tavaszi folytatást.

A Tiszavasári és a Balmaz már áldozat

Az Eger SBS Eszterházy október elején elsőként vette a férfi Magyar Kupa második fordulója jelentette akadályt. A megyeszékhelyiek abszolút esélyesként érkeztek a másodosztályú Tiszavasvári elleni mérkőzésre, ahol azonban a vártnál nehezebben harcolták ki a továbbjutást. A vendégek 15–12-s félidőt követően, 28–25-re nyertek, s fogcsikorgatva búcsúztatták az NB I/B Keleti csoportjában tizenkettedik helyen álló szabolcsiakat.

A Mezőkövesdi KC bő egy héttel később, utolsóként csatlakozott a 2016/17-es kupaküzdelmek tizenhatos mezőnyéhez. A borsodi együttes a szintén NB I-es Balmazújvárost ütötte el a továbbjutástól. A 33–28-as idegenbeli győzelemből az orosz jobbátlövő, Alekszej Grigorjev kilenc, míg Szepesi István hét góllal vette ki a részét. A balmaziak négy nappal az Egerben elszenvedett 24–19-es bajnoki vereség után kaptak újabb mélyütést a kupában. A mezőkövesdieknek azonban hajdúsági kupameccs óta nem volt részük sikerélményben, előbb a Tatabányától, majd a Veszprémtől kaptak ki a honi bajnokság élvonalában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!