Kultúra

2016.10.26. 13:27

Újra itt van a Kamaraopera

Kortárs darabok, opera, gyermekelőadások: idén november 4-6. között ismét megrendezik a városban a magas művészeti értéket közvetítő Kamaraopera Fesztivált.

J. H.

A program szervezője, Gulyás László, a Farkas Ferenc Zeneiskola igazgatója kedden sajtótájékoztatón hangsúlyozta: minden korosztálynak készülnek bemutatókkal.

Az Artiszt kávézóban a szervező ismertette a programkínálatot, közte a Jancsi és Juliska gyermekelőadással, s a szintén november 4-ei Szatíra Satie-ra koprodukciós előadással, melyben közreműködik Szabó Sipos Máté mellett a GGTánc és a Harlekin Bábszínház.

Bővíti a művészeti élmények sorát efZámbó István kiállítása a Kepes Intézetben, november 5-én 17.30-tól, a megnyitót követően, feLugossy Lászlóval tartanak közös tárlatvezetést. A szervező kiemelte Az énekesnő című vígoperát, mely a Líceum Főegyházmegyei Könyvtárában lesz ugyanezen a napon 16 órától. Az Eszterházy Károly Egyetem dísztermében 19 órakor Zöldségek és marhaságok címmel idén is megrendezik a méltán kedvelt gasztronómiai kalandot, a GasztrOperát.

A fesztivál záró napján, az egyetem mozi termében 15 órakor egy operett talánynak lehetnek részesei.
– Először jelenik meg a színház: igazi összművészeti fesztivál lett a Kamaraopera Fesztiválból – jegyezte meg Gulyás László. Zárásként Pintér Béla és Darvas Benedek Parasztoperáját láthatja a közönség november 6-án 19 órától a Gárdonyi Géza Színházban. A több mint háromszáz előadást megélt darabra a fővárosban már nehéz jegyeket találni.

– A Kamaraopera Fesztivál magas kulturális igényt kielégítő fesztivál, amire szükség van a városban – mondta a szervező. Martonné Adler Ildikó alpolgármester komoly helyi értékként definiálta a rendezvényt, aminek nagy a felelőssége abban, hogy a fiatalokat is kultúrafogyasztóvá tegye. Másik nagyon fontos értékét abban látja, hogy összefogás eredményeképp jön létre. Az előző évek sikerességét látva az önkormányzat hatmillió forinttal támogatja idén a fesztivált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!