Közélet

2016.11.12. 11:52

A tábor emlékei díszítik a falakat

Kiállítás a II. Nemzetközi Kárpát Grafikai Biennálé alkotásaiból.

J. H.

Az elmúlt nyáron izgalmas táborozáson vehettek részt szlovák, lengyel és magyar fiatalok a II. Nemzetközi Kárpát Grafikai Biennálén. A szervező, az Egri Kulturális és Művészeti Központ , s kiemelten munkatársuk, Gyöngy Csilla elhatározta: szervez kiállítást a gyermekek alkotásaiból a Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban. A tárlat e heti megnyitóján az alkotó gyerekek közül is voltak jelen, a grafikai műveken túl a táborban készült képeket vetítették. Herczeg István képzőművész nemcsak a táborban kísérte végig az alkotói folyamatokat, a gyermekek fejlődését, hanem a kiállítás megnyitóján is jelen volt.


– Nagyon aranyos csapat gyűlt össze a táborban. Az egyedi grafikai technikán, a monotípián keresztül az anyagmetszés örömével, rézkarccal és akvatinta technikával is ismerkedhetett az ifjúság – tudhattuk meg a művésztől. Elárulta: véleménye szerint a gyermekek korosztálytól függetlenül élvezték a tábort.
– Minden gyermek azonnal rávetette magát a munkára, és hatalmas élvezettel rajzolt, faragott, fúrt vésett és nyomtatott – avatott be élményeibe Herczeg István. A kiállítás november 29-ig megtekinthető a Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház első emeletén.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!