Közélet

2016.11.22. 13:55

Nélkülözőknek visznek szendvicseket diákok

Az egri Tinódi Sebestyén Tagiskola is csatlakozott az „EGYÜTT Advent” jótékonysági programhoz.

SZ. E.

Az Új Nemzedék Egri Közösségi Tere és a Heves Megyei Önkéntes Kerekasztal közösen meghirdette az idei esztendőben az „EGYÜTT Advent” elnevezésű programot, amelynek a legfontosabb célja a közelgő adventi időszakban az, hogy diákokat önkéntes, segítő tevékenységekre motiválja Egerben.

A Tinódi Sebestyén Tagiskola is csatlakozott a napokban a jótékonysági jellegű programhoz, és ennek keretében az oktatási intézmény megszervezi a „Hozz magaddal plusz egy szenyát!” című projektet. Rázsi Botond tagintézmény-vezető az iskola honlapján közölte: ennek keretében mindazok a tanulók, akik szeretnének részt venni ebben a segítő jellegű akcióban, ezen a héten, november 24-én (csütörtökön) és két hétre rá, december 8-án (csütörtökön) hozzanak magukkal otthonról plusz egy szendvicset. December 20-án (kedden) pedig, az év végi ünnepekre való tekintettel, édességet, szaloncukrot, narancsot lehetne hozni a tervek szerint.

Az összegyűlt adományokat a diákok a helyi Vöröskereszt-szervezet segítségével, karitatív munka keretében juttatnák el a megfelelő helyre, vagyis leginkább az arra rászorulóknak, így például a hajléktalanoknak, a nélkülözőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!