Közélet

2016.11.25. 12:59

Lélekemelő téli programok advent idején

A jégpálya 0. napjával november 25-én indul a téli rendezvénysorozat Hatvanban.

I. A.

Pénteken 15 órától a jég szerelmesei már a szombati ünnepélyes megnyitó előtt kipróbálhatják a pályát a Kossuth téren.
A téli rendezvénysorozat megszervezésében az önkormányzat idén is összefogott a civil szervezetekkel, egyházakkal, oktatási, nevelési, kulturális és közművelődési intézményekkel. A hagyományos adventi programok keretében az első esemény november 27-én 18 órakor lesz a Kossuth téren, ahol Bokros Levente katolikus plébános meggyújtja a város adventi koszorújának első gyertyáját.

Az elmúlt évek hagyományait követve a gyertyagyújtások előtt idén is lesz ünnepi hangverseny, valamint adventi műsor. A karácsonyi vásár december 2-án kezdődik és december 24-ig tart, ahol helyi termékeket, ajándéktárgyakat, édességet és sok más egyéb portékát kínálnak a vásárba látogatóknak. A vásári forgatag mellett a hatvani óvodások és iskolások karácsonyi műsorral kedveskednek a közönségnek. Sztárvendégként pedig fellép majd Dobrády Ákos, Hevesi Tamás és Janicsák Veca.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Ünnepi hangulat lesz a főtéren Fotó: Albert Péter
[/caption]

A téli rendezvénysorozatot több előadás, jótékonysági program, könyvbemutató, ünnepváró játszóház, múzeumpedagógiai foglalkozás, kiállítás, lélekemelő hangverseny és beszélgetés színesíti. Izgalmas programnak ígérkezik december 12-én Tolvaly Ferenc író, filmrendező könyvbemutatója, aki a Zsolnay-kód című legújabb könyvét kínálja be közönségének. A rendezvényen feltárul a legendás pécsi porcelángyáros Zsolnay család titka. A 2016-os esztendőt karácsonyi labdarúgó kupával és jégdiszkóval búcsúztatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!