Közélet

2016.11.27. 20:30

Advent a Kékesen

Számos meglepetéssel várták a vendégeket hazánk legmagasabb pontján vasárnap. A máglyagyújtás a viharos szél miatt ezúttal elmaradt.

M. A.

Fotó: CZIMER TAMAS

Immár hetedik alkalommal rendezték meg az Advent köszöntő programsorozatot november 27-én az ország legmagasabb „fennsíkján”, Kékestetőn. A Kékes Sícentrum és a Kékes Kutató-Mentő Alapítvány vasárnap ünnepi műsorral, népi iparművészekkel, kézműves vásárral, mátrai forralt borral, meleg ételekkel és italokkal várta a közönséget.

A növekvő érdeklődés miatt idén még nagyobb figyelmet fordítottak a szervezők a csúcs megközelítésére, ezért 300 új parkolót jelöltek ki a Kékestetői bekötőút mentén.

Az ünnepségen felcsendült a magyar népdalokat is feldolgozó Holdviola, a Csík zenekart képviselő Szabó Attila, Kossuth-díjas művész „családi vállalkozása” és a már nemcsak helyben ismerős hang, Márkus Liza mellett Mr. X érkezett a színpadra. Vastag Csaba pedig új, akusztikus oldaláról mutatkozott be.

A rendezvényen köszöntőt mondott Horváth László országgyűlési képviselő, az adventi koszorút pedig Juhász Ferenc kanonok-plébános áldotta meg.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Fotó: Czímer Tamás
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!