Kék hírek, bulvár

2016.11.30. 15:15

Ilyen, amikor támad tíz rendőrkutya - Videó

Rendőrkutyás kiképzést tartott a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság a Nógrád megyei rendőrökkel közösen szerdán délelőtt Egerben.Videó

HEOL

Fotó: foto:Korsos Viktor - korsosviktor.hu

A gyakorlaton tíz járőrkutyás és három bűnügyi kutyavezető vett részt. A legöregebb eb nyolc, a legfiatalabb két éves, de egy három hónapos kis jószág is jelen volt a gyakorlaton.

Lapunknak a találkozóról Kovács Tamás r. zászlós, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Technikai Osztályának munkatársa, a kiképzés szervezője mesélt.

– Az esemény járőrkutyáknak őrző-védő, szinten tartó képzése. Heves és Nógrád megye szakemberei jöttek el. Az első gyakorlatban a szájkosaras üttetéssel kezdtünk, ami egy csoportos feladat. Ezt azért tartottam fontosnak, mert egyénileg ezt nem lehet gyakorolni. A kutyák és gazdáik két oszlopba állnak, köztük szalad át a bűnöző, aki jelen esetben a segéd. Ebben a szituációban nincs rajta annyi védőfelszerelés, mert itt harapás nem lesz, csak szájosárral ütés.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Szájkosárral üttetés a kiképzésen Fotó: Korsós Viktor
[/caption]

A második és a harmadik gyakorlatot egy erdős, bokros részen egy romos épületben tartották. A kutyának és gazdájának egy ellenálló támadót kellett elfognia.

A szakemberek a találkozón megbeszélték a tapasztalataikat, hogy még hatékonyabbá váljon a bűnüldözői munkájuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!