Közélet

2016.12.10. 08:06

Fényekkel teli az adventi ünnepvárás

A kimért forró innivalót egységes, „Eger Advent” dizájnnal ellátott bögrékből lehet kortyolgatni.

S. S.

Az erre hivatott szakemberek mindent megtesznek azért, hogy Egeré legyen az ország egyik legvonzóbb karácsonyi vására, s az adventi időszak programkínálata országosan is egyedülálló legyen – hangzott el az adventről korábban tartott sajtótájékoztatón. Annak négy hetére a szervezők közel száz fellépőt csábítottak a megyeszékhely Dobó téri színpadára. Időközben lassan félidőhöz érkezik a programsorozat, a város az elmúlt héten a fénygömbbel megkapta az utolsó ünnepi látványelemét is. Érdemes áttekinteni, mi vár még az ünnepre készülőkre.

Csak néhány név az advent hátralévő idejében még vendégként várt ismert és nagynevű együttesek, énekesek listájáról: december 11-én, vasárnap Frank Sinatra – Group ’n Swing; december 16-án Kodály Zoltán – Trió á’la Kodály; december 18-án pedig Keith Richards – Stoned feat Fekete Jenő; december 23-án James Brown – B The First, azaz Pély Barna együttese lép színpadra a város fő terén. Akkor sem kell unatkozniuk a Dobó térre látogatóknak, amikor nincs élő program a színpadon. Mint már megtapasztalhattuk, az újdonságként megjelenő óriás kivetítőn gyerekfilmeket, karácsonyi videoklipeket láthatnak az érdeklődők, esténként karácsonyi, családi mozifilmeket élvezhetnek.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Tegnap délután a Lajosvárosban is adventoztak a lakosok Fotó: Márkus Attila
[/caption]

Mint már látható volt: az adventi vásárt az idén is egységes arculattal rendezi az EVAT Zrt. A megújult belvárosi tereken megjelenő faházak az Eger Advent dizájnba illeszkedő feliratot kaptak. A kimért forró innivalót is egységes, „Eger Advent” dizájnnal ellátott bögrékből lehet kortyolgatni. A bögréhez jótékonysági akció is kapcsolódik. A szuvenírként, emlékként, illetve ajándékként megvásárolható, de vissza is váltható tárgy után befolyt összegből az egri Markhot Ferenc Kórház gyermekosztályának vásárolnak egy nagyképernyős televíziót, DVD-lejátszót és gyermekfilmeket.
Különlegessége az idei adventnek az 1552 márkanév további erősítése.

Maga a márkanév már létezik és a Tourinform Iroda mellett saját bolttal is rendelkezik. Kitalálói a jövőben szeretnék ezt valódi márkává fejleszteni. Céljuk, hogy az 1552-es évszám különböző, divatos termékeken való megjelenése erősítse az „Eger” brandet. A ruházati termékek az adventi vásáron debütáltak: kabát, sapka, táska, kapucnis pulóver, mellény, sál, baseball sapka, valamint hosszú ujjú póló kapható a márka saját faházában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!