Közélet

2016.12.11. 17:21

Luca napot tartottak

Hatszáz literes üst és 400 liter bor várta az érdeklődőket.

M. A.

Hatszáz literes üsttel, benne 430 liter kiváló tarjáni borral és számos programmal várták szombaton az érdeklődőket a helyi önkormányzat szervezésében megrendezett hagyományos Luca-napon. Az eseménysorozat a művelődési házban kezdődött a tarjáni „rezgő” rétesek versenyével, majd kinyitotta kapuit a Luca-napi varázsműhely, ahol számos adventi kézműves foglalkozást kipróbálhattak a vendégek. Ezután az Ákom-Bákom bábcsoport adta elő Moha és Páfrány téli kalandjai című zenés bábelőadását, majd dr. Bodnár László dedikálta új könyvét a könyvtárban.

A lucázás délután a Jókai téren folytatódott a hagyományos fáklyás felvonulással, amit Hajnal Melinda pánsíp koncertje követett a katolikus templomban. Utána a szervezők beizzították az üstöt és elkezdődött a forralt bor készítése.

Átadták a Napköziotthonos Óvoda felújított konyháját, megnyitották a hímzett falvédők tárlatát, s a Haller pincét bemutató sétára invitálták az érdeklődőket. Délután Nagy Károly polgármester mondott köszöntőt, fellépett a Nyughatatlan zenekar, Gáspár Enikő és a Varga Banda Három királyok című óriásbábos előadásával. A Luca-napot a Pedrofon zenekar utcabálja zárta.
[caption id="" align="alignleft" width="650"] Több mint 400 liter tarjáni forralt borral fogadták a vendégeket Fotó: Czímer Tamás
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!