Közélet

2016.12.12. 07:59

Sütöttek, főztek a helyi civilek

Volt bejgli, halászlé, és megannyi finom böjti eledel.

S. S.

Ínycsiklandó illatok töltötték be vasárnap déltől a falu főterén felállított sátrak közötti teret a hatodszor megrendezett Böjti Ételek Fesztiválján. Az eseménynek két testvértelepülésről érkezett vendége is volt: a Nógrád megyei Mihálygergéről és a felvidéki Fülekkovácsiból jött delegáció. A megnyitón előbb Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő, miniszterelnöki megbízott, majd a község polgármestere, Vámosi László köszöntötte a résztvevőket.

A térség parlamenti képviselője Magyarország legszerethetőbb adventi fesztiváljának nevezte az eseményt, ami szerinte szól a közösségekről, a civil szervezetekről és a gasztronómiáról egyaránt. Nyitrai Zsolt felidézte azokat a közös sikereket, amelyeket együtt dolgozva el tudtak érni, s ezek sorában beszélt az M25-ös útról is, ami a megvalósulás kapujához érkezett.
Vámosi László polgármester kérdésünkre a megyei értéktárba is bekerült fesztiválról elmondta: elsősorban a közösségépítés miatt találták ki.
– Nagyon szép dolog, hogy összefognak a helységben a civil szervezetek így advent idején, és azt gondolom, hogy a várakozásnak egy nagyon szép példája, amit itt Andornaktályán kitaláltunk – fogalmazott a faluvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!