Kék hírek, bulvár

2016.12.14. 08:02

Drog a kocsiban, a házban: 12 év fegyház

Tizenkét év fegyházbüntetéssel sújtották D. J. elsőrendű vádlottat, akinek a birtokában nagy mennyiségű kábítószert találtak a bűnüldöző hatóságok.

Sz. Z

Társa sem úszta meg szankció nélkül, s terheltje volt az ügynek a elsőrendű vádlott felesége is. Minderről kedden dr. Puskás Csilla, a törvényszék sajtótitkára tájékoztatta portálunkat.

Az elsőfokú bíróság történeti tényállásként megállapította, hogy D. J. elsőrendű terhelt, s a másodrendű Sz. D. Volkswagen Passat, illetve Alfa Romeo típusú autójában igazoltatáskor kábítószerre bukkantak a rendőrök. Házkutatást tartottak a fővárosbeli közösen bérelt lakásukban, ahol különösen jelentős mennyiségű kábítószerre leltek. D. J.-né harmadrendű terhelt gyöngyösi otthonában a nappali szoba szekrényének hátsó része alól került elő csekély mennyiségű kábítószer.

Az Egri Törvényszék D. J.-t, mint különös visszaesőt, társtettesként és különösen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-birtoklás bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért őt 12 év fegyházra ítélte, mellékbüntetésül tíz esztendőre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Sz. D. ugyanennek a bűnténynek a megvalósításáért 7 év fegyházat kapott, ugyanennyi időre tiltották el a közügyek gyakorlásától. D. J. nem bocsátható feltételes szabadságra. Mindketten védőikkel együtt felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek, a döntés esetükben nem jogerős. D. J.-nét vétség címén három évre próbára bocsátotta a bíróság, az ő ítélete jogerőre emelkedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!