Kék hírek, bulvár

2016.12.16. 10:25

Családi ház pincéje égett

Kigyulladt egy családi ház pincéje Boldogon, a József Attila utcában, csütörtökön este.

HEOL

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján közölte: a hatvani hivatásos tűzoltókat riasztották a tűzesethez, felderítéskor azt tapasztalták, hogy a kazánház és annak környezete lángol. Az egységek egy vízsugárral és kéziszerszámokkal percek alatt eloltották a tüzet. A tűzesetben egy ember könnyebben sérült. Tüzelőberendezés hiányában az épület lakhatatlanná vált, így a házban lakó két felnőttet és két gyermeket ideiglenesen rokonoknál szállásolták el.

Megtudtuk: a gyors tűzoltói beavatkozásnak köszönhetően nem vált a lángok martalékává az egész ház.

A hatóság azt is közölte: az utóbbi időkben sok lakástűzhöz riasztották a Heves megyei tűzoltókat. A legtöbb lakástűz emberi mulasztásra, gondatlanságra, vagy szándékosságra vezethető vissza. A fűtési szezonban a tűzoltóknak a legtöbb munkát a vegyes tüzelésű kazánok tüzei adják. Leginkább a régi kialakítású lakóingatlanokban keletkezik a tűz, amikor is a nem megfelelően kiépített födém kigyullad. A tüzet az is okozhatja, hogy nincs megfelelő távolságban a gerenda a fűtőtesttől, továbbá gyakori jelenség az is, hogy éghető anyagot tárolnak a fűtőtest mellett.

A lakástüzek jelentős része minimális odafigyeléssel megelőzhető!

Amennyiben tüzet észlelnek saját vagy más lakóingatlanában, úgy haladéktalanul hívják a 112-es segélyhívó számot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!