Közélet

2016.12.16. 14:05

Művészet, pályázat és jótékonysági akciók

Szokatlan alkalmazást fejlesztett a Vizuális Művészeti Intézet – számoltak be róla az Eszterházy Károly Egyetem e havi sajtótájékoztatóján.

J. H.

A FIRKA Intenzív Felvételi Előkészítő Kurzus egy olyan internetes alkalmazás, mellyel az egyetem oktatóiról készült portrékat lehet online átrajzolni. A képek mentését követően a program annak használóját az intézmény honlapjára, valamint a felvi.hu oldalra irányítja. A Vizuális Művészeti Intézet az alkotások megosztásáról is gondoskodik. Azok az egyetemre felvételt nyert alkotók, akiknek alkotásait díjazzák is, ingyenesen vehetnek részt az EKE 2017-es gólyatáborában.

Tovább evezve a művészetek területén, a sajtótájékoztatón kihirdették, hogy február 6-ig újra várják az irodalmi alkotásokat a Kortárs Hangon irodalmi pályázatra. A verseny meghívásos formában működik az Eszterházy Károly Egyetem, a Miskolci Egyetem valamint a kolozsvári Babes-Bolyai Tudomány Egyetem szervezetein keresztül, valamint a pályázaton már az előző években megismert hallgatók közvetlen meghívásával. Az elmúlt évben 3 ország 14 városának 10 egyeteme és 4 kihelyezett karának 75 hallgatója küldte be műveit az irodalmi pályázatra. Az alkotásokat szakmai zsűri bírálja el, a díjazott művek pedig megjelennek egy válogatott kötetben a Költészet Napján.

Szó esett a tájékoztatón az Eszterházy Károly Egyetem jótékonysági akcióiról is. Ilyen volt például, hogy a Pszichológia Intézet oktatói a csecsemő- és kisgyermeknevelő szakos hallgatókkal karöltve adománygyűjtést szerveztek a Tarnabodi Biztos Kezdet Gyerekház számára. Az Egri Campus Hallgatói Önkormányzata a Ne Engedj El Közhasznú Egyesülettel együtt a fulókércsieknek gyűjtöttek, a Szalaparti kollégium diákjainak pedig a Roma Szakkollégium hallgatói segítettek. A Csoda Csoki akció és III. Jótékonysági Mikulás rendezvény mellett a Jászberényi Campus hallgatói a helyi kórházba látogattak el, ahogy az egyetem Vizuális Művészeti Intézete és Gyakorlóiskolája sem feledkezett meg a rászoruló gyermekekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!