Kék hírek, bulvár

2016.12.16. 19:07

Mentősre támadt, börtönre ítélték

Nem jogerős ítéletet hozott a Hevesi Járásbíróság nemrégiben egy 2014 szilveszter éjszakáján történt bántalmazással kapcsolatban.

M. Z.

Mint arról lapunkban beszámoltunk: a Damjanich utcában a mulatozók éjfél után néhány perccel tűzijátékkal szórakoztatták magukat, s közben az egyikük kezében felrobbant egy rakéta, ami a férfit megsebesítette. Az akkorra már ittas vádlott mentőt hívott. A vádirat szerint az ittas P. F. trágárul beszélt a mentőszolgálat diszpécserével, akitől fennhangon azt követelte, hogy rögtön indítsák a hozzájuk az egyik mentőautót.

A megérkezett autót a terhelt és a rokonai azonnal körülvették, szitkozódtak, fenyegetőztek, mert szerintük a menetirányító sértően beszélt az őt értesítő emberrel, s a segítség is későn jött. Kisvártatva a tömegben lévő vádlott kinyúlt az egyik kezével, s a mentőst a nyakánál fogva akarta kirángatni az útra. Ez nem sikerült neki, mert az egészségügyi alkalmazott erősen megkapaszkodott. Végül a mentő személyzete bezárta a kocsi tolóajtaját, igaz, az utcából a mentőautó már csak rendőri segítséggel volt képes kijutni. A baleset sérültjét ezután lehetett a kezelésre elszállítani.

Snellenperger Judit, az Egri Törvényszék sajtószóvivője a Hírlapnak csütörtökön elmondta: a Hevesi Járásbíróság P. F. vádlottat közfeldatot ellátó személy elleni erőszak bűntett miatt 1 év 2 hónap börtönbüntetésre ítélte, 2 évre eltiltotta a közügyek ellátásától, továbbá elrendelte a 6 hónapos fegyházbüntetés letöltését is, melyet még a Debreceni Ítélőtábla ítélt meg, ugyanis a vádlott a felfüggesztés alatt egyéb bűncslekményt is elkövetett. Az ítélet nem jogerős, a vádlott felmentésért, enyhítésért fellebbezett, az ügyész súlyosításért. Jogerős ítéletet az Egri Törvényszék hoz majd jövő évben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!