Közélet

2016.12.21. 15:00

Gyöngyösről célba ért a hatvanezredik kiló adomány is

Idén már harmadik alkalommal szervezett az Ajándékdoboz Alapítvány karácsonyi adománygyűjtést, melynek célja a gyöngyösi és Gyöngyös környéki települések rászorulóinak megsegítése.

HEOL

Az alapítvány adománygyűjtő pontjának immár hagyománynak számító módon a gyöngyösi Belváros tér ad otthont, ahol az adományok átvétele mellett a szervezők mindenkit ünnepi fényekkel, színvonalas műsorokkal és forralt borral, meleg teával várnak egészen december 23-ig.

A gyermekeknek az alapítvány idén közel kétezer mikuláscsomagot osztott ki és december 21-ig karácsonyi játszóház várja őket.

Az Ajándékdoboz Alapítvány karácsonyi adománygyűjtése idei eredményeként decemberben 25 településen, mintegy 3750 tartós élelmiszercsomagot osztottak szét 1250 rászoruló család részére.

Az Ajándékdoboz Alapítvány működése három éve alatt 60 ezer kiló élelmiszert gyűjtött össze és osztott szét a rászorulóknak. Az Alapítvány fő támogatója a HE-DO Kft.

Nagy örömet okozott a szervezőknek, hogy az idei esztendőben már több óvoda is élelmiszeradománnyal érkezett a Belváros térre. Gondos kis kezek szeretettel csomagolták és díszítették a rászoruló családoknak szánt tartós élelmiszerek zacskóit, dobozait. Így beteljesülni látszik az alapítvány egyik célja: már gyermekkorban megtanítani és tudatosítani az elesettek megsegítését, az egymásért és a közösségért való felelősségvállalást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!