Kultúra

2016.12.22. 19:39

Elbúcsúztatták az évet a hatvani bajtársak

Karácsony közeledtével tartotta évbúcsúztató délutánját a hatvani Gáspár András Bajtársi Egyesület.

G. R.

Fotó: H.Szabo Sandor felvetele

 Az immár 43 éve működő civil szervezetnél hagyomány, hogy év végén a meghívott vendégekkel közösen felidézik az elmúlt időszak történéseit. A rendezvényen részt vett: Szinyei András Hatvan alpolgármestere, Fekete István nyugalmazott ezredes, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének (BEOSZ) elnökségi tagja, az Észak- Magyarországi Régió vezetője, Juhász János rendőr alezredes a város rendőrkapitánya, és Horváth Gábor tűzoltó alezredes a városi tűzoltóság parancsnoka.

[caption id="" align="alignleft" width="640"] Disznótorossal, borkóstolóval, beszélgetéssel zárták az évet Fotó: Albert Péter
[/caption]

A honvédséget az egri 5. sz. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda munkatársai, Szűcs Antal százados és Zagyi Tamás törzszászlós képviselték. Kőszegi Ferenc nyugalmazott alezredes, az egyesület elnöke köszöntőjében elmondta, hogy az egyesület 2016-ban mozgalmas évet zárt: módosítani kellett a szervezet alapszabályát a törvényi előírások változásának megfelelően, bővítették az egyesület kapcsolatrendszerét és tevékenyen részt vettek a városi programok szervezésében. Az évzáró rendezvényen BEOSZ emlékérmeket adtak át és ajándékkal köszöntötték a decemberben született tagokat.

A rendezvényen Szinyei András alpolgármester köszöntőjében az egyesület tevékenységét méltatta. Kiemelte: a civil szervezetnek a Hatvani Csata programjainak szervezésében és lebonyolításában betöltött szerepét. Az egyesület 2016-os eseményeit Kestler Tamás nyugalmazott ezredes, az egyesület alelnöke által készített videó összefoglalóval elevenítették fel, majd megtekintették H. Szabó Sándor zenés filmjét helikopterrel Magyarország felett. Az évzáró disznótorossal, borkóstolóval és vidám baráti beszélgetéssel ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!