Közélet

2016.12.26. 16:45

Könnyed karácsonyi vacsora

Vendégeket vár karácsony utolsó estéjén? Sok a maradék csirkeragu? Használja fel egy különleges fogáshoz, így nem kell sok időt töltenie a konyhában és a vendégek is garantáltan elégedettek lesznek.

HEOL

Egri olvasónk Németh Adél e-mailben adott nekünk egy tippet, hogy különleges könnyed karácsonyi vacsorát készítsünk.

Gyömbéres narancsos sütőtök bulgurral és csirkemellel

• 800 g sütőtök
• 40 g póréhagyma
• 20 ml olívaolaj
• 1 narancs kifacsart leve
• reszelt gyömbér
• szegfűszeg
• fahéj
• só
• petrezselyemzöld
• 240 g bulgur
• 120 g kész csirkemell/adag



Kevés olívaolajon pirítsa meg a felszeletelt póréhagymát, majd adja hozzá a gyalult sütőtököt. Öntsön rá kevés vizet, ízesítse egy narancs kifacsart levével, reszelt gyömbérrel, szegfűszeggel, fahéjjal és kevés sóval, majd párolja puhára.


Készítsen hozzá bulgurt! Mossa meg a bulgurt, tegye egy edénybe, majd öntsön rá kétszeres mennyiségű vizet, ízesítse sóval és petrezselyemzölddel, majd fedje le és hagyja állni, amíg a bulgur magába szívja a vizet. Ha nincs otthon bulgur, akkor a basmati rizs is remek választás.
Egy rétegezett tálalással még különlegesebbé teheti a vacsorát.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Gyömbéres narancsos sütőtök bulgurral és csirkemellel Beküldött fotó
[/caption]

HEOL Gyömbéres narancsos sütőtök bulgurral és csirkemellel Beküldött fotó -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!