Közélet

2017.01.03. 17:44

Megkérdeztük: mit szól hozzá, hogy olcsóbb lesz a tej, a tojás, a baromfihús?

A szakértők szerint az említett termékek árában meg fog jelenni az áfacsökkentés hatása, átlagosan több mint 10 százalékos fogyasztói árcsökkentés várható.

V. M.

Pap József (71), Eger:
– A feleségemmel nyugdíjasokként örülünk annak, hogy egyes élelmiszerek áfáját csökkentik. Nagyon örülök, hiszen így a mindennapi kiadásainkon egy bizonyos összeget meg tudunk majd takarítani. Reménykedem – reménykedünk a nejemmel – abban is továbbá, hogy idővel az alapélelmiszereken túl egyéb termékek áfáját is csökkentik majd. Úgy vélem azonban, az elkövetkezendő is nagy előrelépés.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Pap József (71), Eger
[/caption]


Csordás Bence (29), Domoszló:
– Az áfacsökkentésnek mindenképpen örül – nyilvánvalóan – minden ember. Meg kell mondjam, a mostani eredménnyel elégedett vagyok. Nem gondolom, hogy további élelmiszerek áfáját is csökkentik majd: nem árt azért reálisnak lennünk ebben a témában. Annak viszont, hogy esetleg a dohány árát emelik, nem dohányzóként annak tulajdonképpen örülök is. Nem szeretem a dohányfüstöt...

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Csordás Bence (29), Domoszló
[/caption]


Csordásné Kácsor Anita (29), Domoszló:
– Természetesen örülök az áfacsökkentésnek. Azt is hozzá kell ehhez tennem azonban, hogy a tej, a tojás, a baromfi alapvető élelmiszerek. Ezeket mindenki megveszi magának... De ennek ellenére is azt gondolom, hogy az áfa csökkentése ezen termékek esetében már nagy előrelépés. Az, hogy a dohány árát emelik, az engem nem érint, mert nem dohányzom. Az áfacsökkentésnek meg örülök.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Csordásné Kácsor Anita (29), Domoszló
[/caption]

Lini Gábor (65), Nürnberg:
– Egy jó ideje külföldön élek, azonban elég gyakran hazajárok Magyarországra, így úgy gondolom, elég naprakész vagyok a hazai mindennapi életben, a politikában. Fejlődést tapasztalok mostanában. Örömmel veszem ezt a változást, ezen belül az alapvető élelmiszerek áfacsökkentését is. Szerintem jó úton halad a kormány. Az is benne van akár a pakliban, hogy a későbbiekben majd hazaköltözöm.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Lini Gábor (65), Nürnberg
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!