Közélet

2017.01.20. 08:25

Jégpályák Éjszakája Egerben és Hatvanban is

Noszvajról indul a Bükki Vörös Meteor Sportegyesület „Tél a Bükk-alján” című túrája.

HEOL


Péntek

EGERBEN 19 órától Mr Zero válogatott grafikái tekinthetők meg a Zöld Pecsétben.

EGERBEN 10-től 12 óráig újra várják azokat a kismamákat, nagymamákat és babáikat a Forráspont Lakossági Információs és Szolgáltató Irodában, akik szeretnének részt venni az angol csevegő klubban.

NOSZVAJON 16.30-tól Agro Infót rendeznek a Kossuth u. 1. szám alatt, ahol dr. Varga István kertészmérnök tart előadást.

Szombat

EGERBEN 18 órától egy világhírű előadó látogat el a Kepes Intézet nagytermébe, hogy szívéből és tehetségéből most az egriek is tapasztalhassanak. Tim Ries a jól ismert Rolling Stones-turnézenekar állandó szaxofonosa együtt zenél Magyarország élvonalbeli, kortárs jazz előadóinak kiváló alakjaival, a Balázs Elemér Trióval. A formáció koncertsorozatában egyebek között Debrecen és Budapest után Eger a végső állomás.

EGERBEN 7-től az Eszterházy Károly Egyetem kápolnájában a Liszt-díjas Király Csaba tart zongoraestet A magyar kultúra napja és a Cantus Agrienis Kórus jubileuma alkalmából. Közreműködik a Cantus Agriensis.

EGERBEN a Magyar Jégkorong Szövetség az idei évben is meghirdette a Jégpályák Éjszakája országos szintű programot, amihez a tavalyi évhez hasonlóan idén is csatlakozik a megyeszékhely. Ezen a napon hosszabb nyitva tartással és jégdiscoval várják a korcsolyázni vágyokat. Az éjszakába nyúló korizást este hét órától jégdiscoval dobják fel.

HATVAN is csatlakozott a kezdeményezéshez. A Jégpályák Éjszakáján a városban a buli mellett egy érdekes programmal is készülnek az érdeklődőknek. Este 8 órától jégdisco lesz, ahol Dj Gézu szolgáltatja a talpalávalót. Előtte egy mannequin challenge videó készítésére invitálják az érdeklődőket, a mozdulatlanná dermedő, a jégpályán korizó tömegről készítenek felvételt.

NOSZVAJRÓL indul a Bükki Vörös Meteor Sportegyesület „Tél a Bükk-alján” című túrája. Az útvonl: Noszvaj – Ibolyás-tető – Király-rét – Vásáros-hegy – Királykő kaptárkövek – Szomolya – Gyűr-tető – Bogács, Gyógyfürdő. A találkozás 8.30-tól Eger autóbusz pályaudvarról, az érkezés 16.45 ugyanoda. A táv 18 kilométer. A szervezők megjegyezték: kevésbé alkalmas időjárás esetén a Szomolyáról 13.41 órakor induló busszal indulnak haza. A táv így 6 km-rel kevesebb.

POROSZLÓN 10 órakor kinyit a Tisza-tavi Ökocentrum. Látványetetés, előadás a harcsáról és búvármerülést az óriásakváriumban is lesz.
SARUDON megrendezik a havazás miatt a múlt héten elmaradt III. Amatőrjégszobrász találkozót. A rendezvényt 9.30-tól tartják a strandon.

Vasárnap

ANDORNAKTÁLYÁN ünnepséget tartanak a Magyar Kultúra Napja alkalmából a Művelődési Házban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!