Közélet

2017.01.20. 08:12

A váltó lefagyott, jégmentesítették

Egyszerre csak egy sínpáron közlekedhettek a vonatok Maklárnál.

S. S.

Még a hét elején azért kerestük meg kérdéseinkkel a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságát, mert péntektől hétfőig fennakadást okozott a megyeszékhely vonaton való elérésében a maklári váltólefagyás. Ennek következtében egyszerre csak egy sínpáron közlekedhettek a vonatok Maklárnál, nem lehetett félreállítani, mint szokás az egyik közlekedő járatot, így Füzesabonyban kellett várakoznia az induló szerelvényeknek, amíg az egri vonat be nem ért és fordítva.


A kommunikációs igazgatóság közlése szerint a váltó nem hibásodott meg, hanem az intenzív havazás és a hideg miatt nehezen lehetett állítani. A vasutas szakemberek végezték el a hó- és jégmentesítést. A váltókat át lehetett állítani, de a szokásosnál hosszabb időt vett igénybe azok beállítása egy-egy vonat számára.
– Az intenzív havazás, hóátfúvás és a -10 Celsius fok alatti hőmérséklet együttesen járult hozzá a nehezebb váltókezeléshez – hangoztatta válaszában a kommunikációs igazgatóság.


Rákérdeztünk arra is, hogy típushibáról van-e szó. Reagálásuk szerint nem: „a vasúti közlekedés sajátossága, hogy a szélsőségesen havas, hideg időjárás a váltóállítást átmenetileg megnehezítheti a megelőző téli felkészülés, karbantartás és a váltók rendszeres olajozása, kenése ellenére.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!