Közélet

2017.01.20. 08:25

Tíz kiskutyának adott életet Zoya

Az egri kórház Hospice osztályára rendszeresen járnak terápiás kutyák.

HEOL

Tíz kiskutyája született Zoyának, a Markhot Ferenc Kórház Hospice osztályát rendszeresen látogató terápiás kutyának. Zoya és kölykei jó egészségnek örvendnek - adta hírül Kapaló Éva a Doktor Mancsok Állat-asszisztált Terápiás Kutya Alapítvány  tagja, Zoya kiképzője.

A kórház Hospice osztálya, mely az országban az elsők között jött létre és az egyik  legnagyobb ágyszámmal rendelkezik,  a gyógyíthatatlan, végstádiumú daganatos betegeket látja el,  segítséget nyújt életminőségük javításában, fájdalmaik enyhítésében. Az egri Hospice osztály tevékenységét áthatja a  hospice alapgondolata: az őszinteségen alapuló nyílt kapcsolat, melynek lényege: a visszafordíthatatlan betegség tudatában élő személy mentális és fizikai segítésén túl a magány oldása, az aktivitás fenntartása, a lehető legjobb életminőség biztosítása.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Beküldött fotó
[/caption]

A hospice betegeit szakképzett és elkötelezett team: orvos, nővérek, gyógytornász, dietetikus, szociális munkás, pszichológus, mentálhygiénés szakember, egyházi lelki segítők, önkéntes segítők látják el. Heti rendszerességgel pedig terápiás kutya látogatja meg az osztályt, a betegek, hozzátartozóik és a dolgozók nagy örömére.

AZ EMBERI MÉLTÓSÁGÉRT, A HOSPICE OSZTÁLY BETEGEIÉRT ALAPÍTVÁNY

székhelye: 3300 Eger, Széchenyi u. 27.-29.
számlaszáma: 11739009-20247834
adószám: 18015999-1-10

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!