Közélet

2017.01.27. 19:12

Fergetegesnek ígérkező műsor lesz

Gyöngyösre érkezik a táncdráma, amelyet Európa nagyvárosaiban vastapssal ünnepelnek.

M. A.

A táncdráma, amelyet Európa nagyvárosaiban vastapssal ünnepelnek, Hamburg, Berlin és Ljubljana után Gyöngyösre érkezik február 10-én. Az eseményhez kapcsolódóan tartott sajtótájékoztatót kedden Vona Tibor, az ExperiDance ügyvezető igazgatója, tulajdonosa és Hiesz György polgármester a városháza dísztermében. Az ExperiDance Production Fergeteges című, a 100 Tagú Cigányzenekarral közös előadása Európa számos nagyvárosát meghódította, és az, hogy Gyöngyösön is nagy sikerre számíthat, már az eseményt felvezető sajtótájékoztatón is bizonyossá vált.
Idén februárban már harmadik alkalommal lép a gyöngyösi közönség elé az ExperiDance, amely legutóbb Esszencia című produkcióját mutatta be tavaly a városban – idézte fel a társulat és a város kapcsolatát köszöntőjében Hiesz György, aki úgy fogalmazott: nagy öröm, hogy ismét Gyöngyösön köszönthetik a magyar tánckultúra utazó nagyköveteit.

A táncdráma a Sissiként ismert Erzsébet királyné és Gróf Andrássy Gyula be nem teljesült vonzalmát állítja középpontba, a történetet a magyar néptánc formanyelvén elmesélve. Erről Meskó Zsolt az előadás írója, társrendezője és díszlettervezője beszélt a sajtótájékoztatón, s úgy fogalmazott: az előadás nem csak a katarzis élményét adja meg a nézőknek, de ahhoz is hozzásegíti őket, hogy a nők nőnek, a férfiak pedig férfinak érezzék magukat.

A 2000-ben alakult társulat sikere töretlen, tavaly előadásaik száma meghaladta a kétszázat, és ebben az évben is  több mint negyven hazai városban lépnek fel az anyaintézményként működő budapesti RAM Colosseumban tartott előadások mellett, miközben külföldre is számos meghívást is kapnak, árulta el Vona Tibor, az ExperiDance ügyvezetője.
A Fergeteges című táncdráma különlegessége, hogy a táncosok a 100 Tagú Cigányzenekar negyven muzsikusa által élőben játszott klasszikus dallamokra táncolnak, mint Liszt rapszódiái vagy Monti csárdása. Beke Farkas Nándor, a zenekar elnöke úgy fogalmazott: a nézők így tulajdonképpen két előadást kapnak, hiszen az ő produkciójuk egy önálló koncerttel ér fel, amely a bravúros tánckoreográfiával együtt különleges, valóban fergeteges élményhez juttatja a közönséget. Az előadást február 10-én, 19 órától a Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnokban láthatják.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Az ExperiDance legutóbb Esszencia című produkcióját mutatta be a városban FOTÓ: Czímer Tamás
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!