Kék hírek, bulvár

2017.01.28. 09:45

Leégett egy családi ház teteje, lovat mentettek

Teljes terjedelmében lángolt egy családi ház tetőszerkezete szombat hajnalban Sarudon, a Kossuth utcában. Péntek éjjel egy lovat is mentettek a tűzoltók Felsőtárkányban.

G. R.

A riasztás nem sokkal éjfél után érkezett, s szombat hajnali fél háromra sikerült megfékezni a tüzet Sarudon.

A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, árulta el a heol.hu kérdésére Hevesi Katalin, a megyei katasztrófavédelem sajtóügyeletese. Megtudtuk tőle, hogy a a tiszafüredi, hevesi hivatásos és a tiszanánai önkormányzati tűzoltók mentek Sarudra. Összesen öt tűzoltó autó és a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat dolgozott a lángok megfékezésén. A tüzet öt vízsugárral és létrákról, kéziszerszámokkal oltották el.

A tetőszerkezet teljes egészében megsemmisült. A családi házat hárman lakták, ők rokonoknál töltötték az éjszakát.

Még a sarudi riasztás előtt egy másik hívás is érkezett a katasztrófavédelem megyei ügyeletére péntek este tíz óra körül. A felsőtárkányi Egeres-völgybe kértek segítséget, ahol egy ló beleesett egy másfél méteres gödörbe. Hevesi Katalin elmondta: az egri hivatásos tűzoltók kézi erővel és daruval emelték ki az állatot szorult helyzetéből, s elvitték az istálóba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!