Kék hírek, bulvár

2017.02.03. 10:30

Zavarta a csecsemő sírása, ezért a kisfiú az életével fizetett

A Heves Megyei Főügyészség az apa ellen gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétsége, valamint halált okozó testi sértés bűntette miatt is vádat emelt.

HEOL

A gyereksírás iránti érzéketlenség és düh vezetett oda egy észak-hevesi családban, hogy a szülők újszülött gyermekei különböző időpontokban, több alkalommal is rendkívül súlyos - egyikük esetében halálos - koponyasérüléseket szenvedtek.

A Heves Megyei Főügyészség az apa ellen gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétsége, valamint halált okozó testi sértés bűntette miatt is vádat emelt - tájékoztatta a heol.hu-t dr. Konkoly Thege László, a Heves Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Közölte: a vádlott 2015. évben Mátraderecskén lakott 18 éves élettársa szüleinél, ahol akkor még egyetlen kisbabájukat nevelték. A kislányt először három hónapos korában kellett orvoshoz szállítani - minden részletet illetően utólag már tisztázhatatlan körülmények között – külső hatásra kialakult koponyaűri vérzéssel, majd két hónap múlva hasonló okok miatt ismét kórházba került. A több hétig tartó orvosi ellátás során a kicsi állapotát sikerült stabilizálni, így 2015. júniusában haza mehetett. Két nappal ezután, az esti órákban, a vádlott egyedül maradt vele a lakásban.

A kislány sírt, ezért az apja - elmondása szerint - nyugtatásképpen ölbe akarta venni, azonban az emelő mozdulat közben, óvatlansága miatt a gyermek a testét fedő takaróból kicsúszott, és fejjel előre a padlóra zuhant. Másnapra az állapota leromlott, fejkörfogata fokozatosan nőtt, sőt az esti órákra az eszméletét is elveszítette, emiatt hajnalban mentővel az intenzív osztályra szállították. Itt állapították meg, hogy agyzúzódással járó koponyacsont-törést szenvedett, ami maradandó fogyatékosságot eredményező életveszélyes sérülés volt, és azonnali műtétet igényelt.

Az eset után az illetékes gyámhatóság a gyermeket hivatásos nevelőszülőnél, majd az anyai nagyszülőnél helyezte el, melyet követően a vádlott és élettársa Recskre költözött, ahol tavaly március 25-én megszületett a második gyermekük is.

Tavaly június 1-jén este a vádlott közös ágyban feküdt az élettársával és a két hónapos csecsemővel, aki éjjel fél 11 körül felsírt. Mivel az apát idegesítette a gyermeksírás, megpróbálta lecsendesíteni, de amikor ez nem sikerült neki, türelmét vesztve a gyermeket nagy erővel úgy megrázta, hogy annak feje a szoba egyik – pontosan meg nem határozható – berendezési tárgyához ütődött. Ezt követően a halkan sírdogáló kisfiút az ágyba tette, és maga is visszafeküdt aludni. Hajnalban észlelték a szülők, hogy a bántalmazott csecsemő rosszul van, ezért bevitték az ügyeletre, de ott már csak a koponyasérülés következtében bekövetkezett halál tényét tudták megállapítani.

A Heves Megyei Főügyészség a vádiratában a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben főbüntetésül végrehajtandó börtön kiszabására, valamint arra is indítványt tett, hogy a bíróság kötelezze őt a több mint félmillió forint bűnügyi költség megfizetésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!