Kultúra

2017.02.09. 09:14

Tündér Míra, a birodalom megmentője

A csütörtöki bemutató előtt kiállítás nyílik Blaskó Zsófia rendezőasszisztens rajzaiból.

SZ. E.

Közös bemutatót tart a Gárdonyi Géza Színház és a Babszem Jankó Gyermekszínház csütörtökön: a közönség a Tündér Míra című mesejátékot láthatja Baráth Zoltán rendezésében.

– Végy egy kis ármányt, butaságot, szerelmet, hűséget, keverj bele hősiességet, csipetnyi furfanggal. Ez egy klasszikus mese biztos receptje – fogalmazott Baráth Zoltán.

– Mitől lesz Hedry Mária meséje mai? Attól, hogy aktuális téma „kanalát” használjuk a tálaláshoz. A természet lelketlen kihasználása, a Föld javainak önös érdekek alá rendelése, a környezet pusztítása nemcsak időszerű, hanem égető gond is. Mert ez nem mese, ez valóság – mondta a rendező, aki kiemelte: csak egyvalaki mentheti meg a birodalmat. Tündér Míra, a száműzött királykisasszony.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Sata-Bánfy Ágota és Radvánszki Szabolcs a mesejáték egyik jelenetében FOTÓ: GÁL GÁBOR
[/caption]

A 15 órakor kezdődő előadás előtt a teátrum rendezőasszisztense, Blaskó Zsófia munkáiból nyílik kiállítás. Az alkotó, elmondása szerint, szívesen kalandozik a mesék világában, erősen kötődik a színekhez, s ha öröm vagy bánat éri, azt kirajzolja magából. Tárlatán az látható, miként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!