Közélet

2017.02.13. 08:30

Fergeteges műsor az ExperiDance-től

Gyöngyösre érkezett a híres táncdráma, amelyet Európa nagyvárosaiban vastapssal ünnepelnek.

M. A.

Fergeteges című darabjával lépett fel a Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnokban pénteken az ExperiDance Production, amely társulatnak a műsora Európa számos nagyvárosát meghódította. A táncdráma a Sisiként ismert Erzsébet királyné és gróf Andrássy Gyula be nem teljesült vonzalmát állította középpontba, a történetet a magyar néptánc formanyelvén elmesélve.

Korábban Meskó Zsolt, az előadás írója, társrendezője és díszlettervezője ekképpen fogalmazott a darabról: az előadás nemcsak a katarzis élményét adja meg a nézőknek, de ahhoz is hozzásegíti őket, hogy a nők nőknek, a férfiak pedig férfiaknak érezzék magukat. A 2000-ben alakult társulat sikere töretlen, tavaly előadásaik száma meghaladta a kétszázat, s ebben az évben is több mint negyven hazai városban lépnek fel.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Egy be nem teljesedett szerelmet mutattak be FOTÓ: CZÍMER TAMÁS
[/caption]

A Fergeteges című táncdráma különlegessége volt, hogy a táncosok a 100 Tagú Cigányzenekar negyven muzsikusa által élőben játszott klasszikus dallamokra táncoltak, egyebek mellett Liszt rapszódiáira vagy Monti csárdására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!