Sport

2017.02.13. 12:03

Golyós (lő)téren jó a helyzet, légfegyvernél akad nehézség

Skáfár Bernadett, Sidló Virág Éva és Kovács Eliza Éva is kiemelkedőt nyújtott.

B. Cs.

A Heves Megyei Sportlövő Szövetség közgyűlésén újabb négy évre Giczey András (elnök), Korponay Attila (alelnök), Belkovics Béla (főtitkár), Takács Tibor (Egri PLE) és ifj. Fülöp László (Aszódi LK) kapott bizalmat a szűkebb hazánk tizenegy klubját képviselő küldöttektől.
A VAMAV Kft. gyöngyösi oktatótermében eredményességéért kiemelték a Középiskolák Országos Bajnokságán győztes Koczka Bencét (légpuska 20 lövés) és Skáfár Bernadettet (légpisztoly 20 lövés). A Diákolimpia döntőn Sidló Virág Éva második, míg Kovács Eliza Éva harmadik helyen végzett a légpuska 20 lövéses számban.

Az országos bajnokságon ifj. Fülöp László a korongvadászat compak sporting számát megnyerte, míg nemzetközi szinten ugyanitt a szenior Szabó János (Füzesabony) 11. helyen zárt.
– Szövetségünk gazdasági helyzete stabilizálódott, új székhelyünk a VAMAV Sportbázisára került – fogalmazott Giczey András. – Lőtereink a golyós versenyszámokban rendben vannak, felújításuk folyamatos.



Az Egri PLE létesítménye idén nagyobb sportfejlesztés előtt áll, később a járási lőterek felújítása is nagyobb figyelmet kap. Légfegyveres létesítmények vonatkozásában azonban nem állunk jól: kevés a számuk, így meglehetősen nehéz az utánpótlás-nevelés és a versenyeztetés.

Giczey hozzátette: tavaly először bonyolították le a Szőke Csaba-Harman Béla-emlékversenyt Visontán, ahol a rajtengedéllyel rendelkező sportlövőkön kívül indultak a kistérség versenyzői is.
Előző évi teljesítményéért Skáfár Bernadett, Sidló Virág Éva és Kovács Eliza Éva utánpótláskorú versenyzőként, Molnár Imre (a Domoszló LK elnöke), Korponay Attila és Giczey András pedig a sportág fejlesztésében végzett kiemelkedő munkájáért részesült elismerésben.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Egerben idén fejlesztik a létesítményt Archív fotó: Lénárt Márton
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!