Sport

2017.02.14. 12:02

Eger SE: távozott az ügyvezető és a sportigazgató

László József ügyvezetőként távozott az Eger SE csapatait működtető Eger Labdarúgó Sport Kft.-től (ELS), mint ahogy Árki Gábor sportigazgató sem dolgozik már az egylet kötelékében. A munka dandárja Harmati Péterre maradt.

Bódi Csaba

Fotó: CZIMER TAMAS

László József tavaly júniusban érkezett irányítónak az Eger SE-hez, Árki Gábor pedig 2016. szeptemberétől látta el a feladatát, amelyre – Lászlóhoz hasonlóan – a Borsodsport Invest Kft.-től, mint az ELS többségi tulajdonosától kapott megbízást.

Arra kérdésre, hogy miért került sor a személycserékre, így válaszolt Harmati Péter, az ELS kisebbségi tulajdonosa.

– Eddig azért nem akartam nyilatkozni, mert azt gondolom, nem az számít, aki az operatív területen dolgozik, hanem az, aki a szakmai feladatokat ellátja. – felelte Harmati Péter. – Árki Gábor tanácsadóként volt jelen, a napi teendőkben nem vett részt. Így az ő kiválásával (bár mind szakmai, mind emberi mivoltában nagyon pozitív személyiség) nem változtak meg a hétköznapok. Örülünk az ő „előreléptetésének”, és sok sikert kívánunk neki.

- Az életben ez természetes folyamat. László József elindított munkája folytatódik, ahogy ő is követte a megkezdett utat. A személyes kapcsolat folyamatossága miatt nem változik semmi, bár nagyon sajnáljuk a távozását. Elfogadtuk a döntését, ugyanis az indokkal nem lehetett vitatkozni. Egyelőre átvettem a teendőket (ám nem kitúrva őt, hogy én lehessek a vezető), azért, hogy zökkenőmentesen haladjon tovább az egri labdarúgás ügye. Sok helyen szinte nem is tudják ki a vezető, ugyanis a játékosok és az edző személye a fontos felnőtt és utánpótlás téren. Ez így van itt is. Jómagam segítem az ő munkájukat, s megteszek mindent, hogy valamennyi területen előrelépjen a labdarúgásunk. Hogy a személyem megfelelő, vagy nem, azt mindenki maga döntse el. Továbbra is nyitva az ajtó, mindenki önzetlen segítségét szívesen fogadjuk – zárta szavait Harmati Péter.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Árki Gábor és László József. Immár külső szemlélők. Fotó: Czímer Tamás
[/caption]

Érdeklődésünkre László József elmondta, hogy egészségi okok miatt volt kénytelen búcsút inteni a klubnak, míg Árki Gábort illetően egyelőre nem tudni, hogy mi jelenti a folytatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!