Közélet

2017.02.14. 18:53

Kézműves sarok és vakrandi várta a látogatókat

A Valentin naphoz kapcsolódva szívecskés: varrható, vagy vágható és ragasztható könyvjelzőkkel, szemüvegekkel készültek mintaként a szervezők.

J. H.

A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár központi részlegében Bálint-napon kézműves sarokkal, könyves vakrandival és félárú beiratkozással várták az olvasókat. Veresné Lefler Katalin és dr. Szemerszkiné Dürgő Csilla szervezőkkel arról beszélgettünk, milyen tárgyakat készíthettek a könyvek rejtekében kézműves sarkukban a vendégek.

A Valentin naphoz kapcsolódva szívecskés: varrható, vagy vágható és ragasztható könyvjelzőkkel, szemüvegekkel készültek mintaként a szervezők. Katalin elmesélte: legutóbb Tóth Tamás Boldizsár fordító könyvtári látogatása előtt szerveztek ilyen kézműves foglalkozást, ami nagy népszerűségnek örvendett. Óvodások, fiatalok és a nyugdíjas olvasók egyaránt kedvelik könyvtári foglalkozásaikat.

A polcokon becsomagolt, szívecskés könyvek is várták az olvasókat, a „vakrandi a könyvekkel” lényege az volt, hogy a kiválasztott és hazavitt könyvről csak később derült ki, hogy milyen olvasmányt is rejtett. A félárú beiratkozási lehetőség sem kizárólag a szerelemes pároknak szólt: bárki igényelhette a kedvezményt.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Együtt kézműveskedhettek a könyvtár dolgozóival Fotó: Berán Dániel
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!