Közélet

2017.02.16. 14:55

Tavasszal indulhat a csatornázás

Megvalósulhat végre a nagyútiak régóta dédelgetett álma: kiépülhet a csatornahálózat a kistelepülésen.

G. R.

Ahogy arról korábban már írtunk a Tarna-mentén fekvő települések még 2012-ben építették ki közösen szennyvízhálózatukat, mely a 2014-ben átadott káli szennyvíztisztítóra csatlakozott. Bár Nagyút szomszédos Kállal, az akkori, hat település összefogásában megvalósult beruházásból akkor ők kimaradtak.

Fontos tudni, hogy a káli kistérség települései veszélyeztetett, sérülékeny vízbázisú területen fekszenek, s nem kivétel ezalól Nagyút sem, ezért is különösen örömteli a hír, melyről most Tóth Géza polgármester tájékoztatta a heolt:
– Idén a mi településünkön kiépül a szennyvízcsatorna hálózat. Uniós és hazai finanszírozással hamarosan elkezdődhet a csatornázás Nagyúton, ráadásul a fejlesztés száz százalékos finanszírozású, nem lesz majd szükség lakossági önerő befizetésére – foglalta össze a faluvezető.

A tervek szerint tavasszal ejtik az első kapavágást, s az év végére kiépül a rendszer, amelyre 280 háztartás csatlakozik. A szennyvizüket a káli szennyvíztisztítóba juttatja majd a hálózat. A beruházásra 720 millió forintot nyert el az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!