Közélet

2017.02.21. 15:40

Átlátható és stabil az idei hatvani büdzsé

A képviselő-testület elfogadta az önkormányzat idei költségvetését.

T. O.

Kiszolgálja a városfejlesztési terveket, átlátható és stabil – vázolta a koncepciót címszavakban Horváth Richárd polgármester, hozzátéve: megmaradnak a népszerű önkormányzati szolgáltatások – az ingyenes tankönyv, a muskátli- és a terményosztás, a díjtalan úszásoktatás és a civil szervezetek támogatása – , s több figyelem jut a sportra és a turisztikára is.

A polgármester szerint több olyan fejlesztés indult el tavaly, amelynek eredményei a következő években lesznek érzékelhetőek. Ezek közé tartozik a sportcsarnok és a jégcsarnok megépítése. Minden sikeres kezdeményezést megtartottak a 2017-es büdzsében is Az utak építésére 100 millió, a járdákra további 40 millió forintot fordítanak. Az egyik legfőbb célkitűzés, hogy a munkavállalók és a cégek között eredményes kapcsolat alakuljon ki, s e célt szolgálja majd az expo is, amely hosszú évek után indul el ismét Hatvanban.

Idén a turizmus is nagy hangsúlyt kap, így több idegenforgalmi fejlesztést tervez az önkormányzat. A polgármester szerint a költségvetés kiszolgálja az elképzeléseket, ugyanakkor kihívásokat is támaszt a város elé. Például a kötelező minimálbér-emelés 140 millió forint plusz kiadást jelent. A fuvarozó cégek 100 millió forinttal kevesebb adóbevételt termelnek a városnak idén, mint az elmúlt években, míg iparűzési adóból a tavalyival megegyező mértékű bevételre számít az önkormányzat. A szigorú gazdálkodásnak és az átgondolt tervezésnek köszönhetően a költségvetés stabil. Horváth Richárd hozzátette: az önkormányzati cégek gazdálkodása átlátható és eredményes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!