Közélet

2017.02.21. 16:11

Új elnök a Leader társulás élén

Magyar Csilla szerint a vidékfejlesztést csak szemléletváltással lehet felpörgetni.

SZ. E.

Almádi János tarnaörsi polgármestert Magyar Csilla, Kisköre polgármestere váltja a Tisza-Tarna-Rima-Mente (TTRM) Fejlesztéséért Közhasznú Egyesület LEADER Akciócsoport elnöki posztján – tájékoztatott Faragó Zoltán, a kiskörei önkormányzat sajtóreferense. A főposzton történt cseréhez egy füzesabonyi alelnökség mellett hevesi, hevesvezekényi, mezőtárkányi és poroszlói elnökségi tagokat választottak, köztük Sveiczer Sándort, Heves és Tóth Évát, Hevesvezekény polgármesterét.
A lemondott elnök, Almádi János kifejtette: az elmúlt évek munkája eredményeképp'' a „Leader HACS” címet megkapták, a stratégiát elkészítették, tartozásuk nincs.



Az egyesület új székhelye Kisköre lett. Magyar Csilla úgy vélekedik: fel kell pörgetni a vidékfejlesztési pénzekben rejlő lehetőségek kihasználását és ehhez teljesen új szemléletmódot kell alkalmazniuk.
A TTRM Fejlesztéséért Közhasznú Egyesület LEADER Akciócsoport 33 település önkormányzatait, vállalkozásait és civil szervezeteit fogja össze a megye délkeleti részén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!